Poma vermella | 15/09/2004  Ruralcat

La poma vermella no pigmenta bé degut a la calor

11/08/2003. La forta calor d¿aquestes últimes setmanes està afectant la pigmentació d¿algunes varietats de poma vermella a les comarques lleidatanes. Segons Josep Cabré, responsable de la fruita dolça del sindicat Unió de Pagesos (UP), classes com la Mundial Gala o la Galàxia, presenten menys color que en anteriors campanyes. El fet que les temperatures no devallin de manera suficient durant la nit condiciona negativament la pigmentació de les pomes vermelles fent que la seva coloració disminueixi. Una conseqüència associada a aquest fet és la disminució del seu valor en el mercat, sobretot en el de l¿exportació, ja que exigeix una coloració superior al 50 per cent. No obstant això, segons Cabré, caldrà tenir en compte els nivells de pigmentació d¿altres països, com ara França, on també les temperatures han estat molt elevades aquest estiu. Pel que fa a la pera Conference, tot indica que les centrals fruiteres podrien donar divendres vinent l¿ordre de collita, tot i que això no significa un avançament respecte anys anteriors.
Catalonia Qualitat Actel Unió de Pagesos