PESCA | 23/05/2014  DAAM/RuralCat

Una prova de marcatge electrònic millorarà el coneixement sobre les tonyines al Mediterrani

Great Tuna Race és un programa de captura, marcatge i alliberament de tonyines gegants del Mediterrani. Destaca per la seva vocació internacional i per fomentar la cooperació entre la pesca recreativa i la comunitat conservacionista

Great Tuna Race

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, ha presidit a Barcelona la presentació del projecte Great Tuna Race.

L’acte també ha comptat amb la participació del director del programa de Pesca de la World Wide Foundation (WWF) Mediterrani, Sergi Tudela, del president de l’Associació Catalana de Pesca Responsable, Ramon Aguilar, i del director del Great Tuna Race, Ignasi Ferrer.

Es tracta d’un programa de captura, marcatge i alliberament de tonyines gegants del Mediterrani amb l’objectiu de maximitzar la qualitat i la quantitat de dades per a l’estudi del comportament d’aquesta espècie a fi de contribuir a protegir-la millor. En aquest sentit, les dades recollides són la base de les investigacions i publicacions de l’equip científic de la WWF.

Aquesta prova de marcatge tindrà lloc a dos ports, el del Garraf (31 de maig i 1 de juny) i el de Llançà (30 i 31 d’agost). Biòlegs professionals de la WWF realitzaran el marcatge electrònic i monitoritzaran la prova.

Durant la presentació, el conseller ha destacat que es tractava d’un programa que fomenta un format de cooperació altament innovador, ja que promou el treball conjunt entre pescadors recreatius i la comunitat conservacionista. “Aquesta iniciativa obre la via a una nova manera de veure la pesca recreativa i de crear una nova cultura fonamentada en la sostenibilitat”, ha dit el conseller.

Pelegrí també ha agraït la implicació dels clubs nàutics de Llançà i el Garraf, i ha constatat que amb el seu suport “posen de manifest la seva vocació per treballar en la protecció de l’entorn i la investigació científica”. També ha explicat que el desenvolupament d’aquest format suposa un pas més en la llarga trajectòria de l’Associació Catalana per una Pesca Responsable, la qual sempre ha destacat per la seva contribució a “una nova cultura de la pesca fonamentada en la sostenibilitat, la protecció del medi ambient i la creació de valor”.