XARXA-I.CAT | 15/04/2020  Ruralcat

Seminari internacional "Sòls sans per a Europa: gestió sostenible a través del coneixement i la pràctica"

En el seminari, que tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre a Portugal, es debatrà sobre reptes i bones pràctiques innovadores per aturar la degradació del sòl i millorar la salut d’aquest. Les inscripcions estaran obertes fins el 14 de maig.

El seminari donarà a conèixer les diferents iniciatives de la UE per mantenir i millorar la salut dels sòls

El seminari donarà a conèixer les diferents iniciatives de la UE per mantenir i millorar la salut dels sòls

Els propers dies 7 i 8 d’octubre de 2020, la Comissió Europea i el punt de servei de l'EIP-AGRI organitzen el seminari "Sòls sans per a Europa: gestió sostenible a través del coneixement i la pràctica" a Setubal ( Portugal).

En aquest seminari, agricultors, assessors, investigadors i altres entitats implicats en grups operatius, projectes de recerca Horizon 2020 i altres projectes innovadors relacionats amb el sòl tindran l’oportunitat de compartir els seus resultats i experiències per a possibles col·laboracions futures pel manteniment de la salut dels sòls.

El debat es basarà en treballs duts a terme via la xarxa EIP-AGRI, com ara els Focus Groups i resultats d’altres seminaris.

Es convidarà als participants a debatre sobre reptes i bones pràctiques innovadores per aturar la degradació del sòl i millorar la salut d’aquest. La gestió sostenible del sòl és molt important per a tots els països europeus. En aquest sentit, el seminari donarà a conèixer les diferents iniciatives de la UE per mantenir i millorar la salut dels sòls.

D'altra banda, els seus resultats contribuiran a l'agenda de recerca del programa marc d'investigació i innovació Horizon Europe, identificant les llacunes de coneixement i proposant accions de recerca i de no recerca per a l’àrea de la  missió Horizon Europe Soil health and food.

El període per sol·licitar participar-hi està obert fins al 14 de maig (inclòs) a través d’aquest enllaç: https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/content/online-application-form-eip-agri-seminar-healthy.

S'encoratja especialment a participar a persones agricultores, silvicultores, organitzacions d'agricultors, assessors agraris, investigadors, grups operatius EIP-AGRI, pimes, universitats, organitzacions de recerca i tecnologia, xarxes rurals i qualsevol persona que  estigui treballant en solucions per millorar la salut dels sòls a tota Europa.

 Font: DARP

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància