XARXA-I.CAT | 15/04/2020  Ruralcat

Seminari internacional "Sòls sans per a Europa: gestió sostenible a través del coneixement i la pràctica"

En el seminari, que tindrà lloc els dies 7 i 8 d’octubre a Portugal, es debatrà sobre reptes i bones pràctiques innovadores per aturar la degradació del sòl i millorar la salut d’aquest. Les inscripcions estaran obertes fins el 14 de maig.

El seminari donarà a conèixer les diferents iniciatives de la UE per mantenir i millorar la salut dels sòls

El seminari donarà a conèixer les diferents iniciatives de la UE per mantenir i millorar la salut dels sòls

Els propers dies 7 i 8 d’octubre de 2020, la Comissió Europea i el punt de servei de l'EIP-AGRI organitzen el seminari "Sòls sans per a Europa: gestió sostenible a través del coneixement i la pràctica" a Setubal ( Portugal).

En aquest seminari, agricultors, assessors, investigadors i altres entitats implicats en grups operatius, projectes de recerca Horizon 2020 i altres projectes innovadors relacionats amb el sòl tindran l’oportunitat de compartir els seus resultats i experiències per a possibles col·laboracions futures pel manteniment de la salut dels sòls.

El debat es basarà en treballs duts a terme via la xarxa EIP-AGRI, com ara els Focus Groups i resultats d’altres seminaris.

Es convidarà als participants a debatre sobre reptes i bones pràctiques innovadores per aturar la degradació del sòl i millorar la salut d’aquest. La gestió sostenible del sòl és molt important per a tots els països europeus. En aquest sentit, el seminari donarà a conèixer les diferents iniciatives de la UE per mantenir i millorar la salut dels sòls.

D'altra banda, els seus resultats contribuiran a l'agenda de recerca del programa marc d'investigació i innovació Horizon Europe, identificant les llacunes de coneixement i proposant accions de recerca i de no recerca per a l’àrea de la  missió Horizon Europe Soil health and food.

El període per sol·licitar participar-hi està obert fins al 14 de maig (inclòs) a través d’aquest enllaç: https://ec.europa.eu/eip/agriculture/en/content/online-application-form-eip-agri-seminar-healthy.

S'encoratja especialment a participar a persones agricultores, silvicultores, organitzacions d'agricultors, assessors agraris, investigadors, grups operatius EIP-AGRI, pimes, universitats, organitzacions de recerca i tecnologia, xarxes rurals i qualsevol persona que  estigui treballant en solucions per millorar la salut dels sòls a tota Europa.

 Font: DARP