TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 04/06/2014  Ruralcat/DAAM

Avaluació d'instal·lacions de reg localitzat a les comunitats de regants del Montsant

L'Oficina Comarcal del Priorat, els Serveis Territorials de Tarragona i l'Oficina del Regant del DAAM van organitzar la segona jornada dins el Pla de treball de gestió eficient d'aigua de reg a les comunitats de regants del Montsant.

Imatge de la jornada sobre l'avaluació en una instal·lació de reg localitzat. Font: DAAM

Imatge de la jornada sobre l'avaluació en una instal·lació de reg localitzat. Font: DAAM

Aquest Pla de treball té com a objectius principals difondre aspectes que incideixin en l’ús eficient de l’aigua de reg, coordinar actuacions que s’organitzin a la zona i promoure l’ús de l’Eina de recomanacions de reg i la bona pràctica del reg, entre d’altres. L’associació de comunitats de regants que engloba inclou: la Vilella Baixa, Cabacés, la Bisbal de Falset, Margalef, la Figuera i la Palma d’Ebre. Aquest Pla de treball té una durada esperada de dos anys.

En aquesta segona activitat que va tenir lloc el dia 27 de maig de 2014 a Cabacés, es va realitzar una avaluació en una instal·lació de reg localitzat. L’objectiu d’una pràctica d’aquest tipus és donar a conèixer un procediment senzill per avaluar la uniformitat d’una instal·lació perquè el regant ho pugui reproduir a la seva finca, i d’aquesta manera fer èmfasis en la importància del manteniment de les instal·lacions per millorar l’eficiència de reg. Aquesta activitat de camp la va realitzar Josep Porta, tècnic de l’Oficina del Regant (ECA Tàrrega), i va comptar amb la presència d’una vintena de persones, amb una valoració molt positiva.
 

Informació relacionada