TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 04/06/2014  DAAM/RuralCat

Èxit de la XIII edició de la Jornada Intercomarcal sobre cultius herbacis

La Jornada va comptar amb la presència de més de 200 agricultors i tècnics del sector de tot Catalunya que es van aplegar al camp experimental que l'IRTA té a Tudela de Segre.

La jornada es va celebrar el 14 de maig i va tenir lloc a Artesa de Segre (la Noguera). Autor: J.A. Betbesé

La jornada es va celebrar el 14 de maig i va tenir lloc a Artesa de Segre (la Noguera). Autor: J.A. Betbesé

Al llarg de tota la jornada, els assistents van poder seguir les exposicions que els tècnics de l’IRTA i del DAAM van fer sobre diversos temes directament relacionats amb la producció de cultius extensius i, en concret, de cereals d’hivern. Així, a més de poder veure sobre el terreny el nou material vegetal de blat i ordi i de conèixer les seves característiques, van poder rebre informació tècnica sobre el rovell groc del blat i possibles estratègies per al control de Bromus spp., dos dels problemes més destacables que té ara mateix la producció de cereal a Catalunya. La utilització de les noves tecnologies en la millora de la fertilització orgànica i les principals característiques del cultiu de l’espelta a Catalunya van completar un programa variat i alhora actual que va resultar de força interès per als assistents.

La participació a la Jornada d’empreses de l’àmbit dels fitosanitaris i de les llavors directament relacionades amb la producció cerealícola a Catalunya, va complementar eficientment la temàtica d’informació tècnica oferta als assistents. Les empreses que van col·laborar amb la seva presencia a la Jornada van ser: Agrària Estany,S.L., Agrusa, Ceralia Llavors, Disasem Semillas, S.L., Grans del Lluçanès, Limagrain Ibérica, S.L., Llavors Batlle, Nufarm i Tradecorp España.

Aquesta Jornada Intercomarcal sobre Cultius Herbacis és jornada de referència en aquest àmbit dins el Pla de Transferència Tecnològica 2014 del DAAM i, en aquesta XIII edició, ha estat un any més punt de trobada d’agricultors i tècnics relacionats amb el sector productor cerealícola i dels cultius extensius en general a Catalunya.