33 MILIONS D'HECTOLITRES L'ANY 2009 | 26/05/2010  AlimenCat

Espanya és la quarta productora de cervesa europea

L'Informe socioeconòmic del sector cerveser a Espanya 2009 determina que Espanya ocupa el quart lloc quant a producció de cervesa de la Unió Europea (UE), i el desè del món, amb una producció de 33,8 milions d'hectolitres, la qual cosa va suposar una aportació a l'economia nacional de 5.910 milions d'euros i la generació de 225.000 llocs de treball.

informe cervesa 052610supral

Isabel Bombal i Jacobo Olalla Marañón en la presentació de l'Informe socioeconòmic del sector de la cervesa. Font: MARM.

 

Durant l'acte de presentació de l'informe, la directora general d'Indústria i Mercats Alimentaris, Isabel Bombal, juntament amb Jacobo Olalla Marañón, director general de l'Associació de Cervesers d'Espanya (ACE), han destacat l'aportació del sector cerveser en la creació de riquesa i ocupació en el panorama agroalimentari espanyol i el suport que aquest sector aporta a la matèria primera nacional, en l'utilitzar la pràctica totalitat de la producció nacional de malta i llúpol en l'elaboració de la beguda. Concretament, l'Associació de Malters d'Espanya, que agrupa a 7 malteries a Espanya, va utilitzar aproximadament 640.000 tones d'ordi en l'elaboració de malta, mentre que la Societat Espanyola de Foment del Llúpol va recol·lectar aquest any un 25% més que l'exercici anterior, arribant fins a les 1.018 tones de quilos de flor collides.
 
Quant al consum de cervesa per càpita, les dades indiquen que va ser de 50,2 litres, un dels més moderats entre els països de la UE, fet que evidencia que la majoria de la població fa un ús responsable d'aquest producte, associant-lo a l'àmbit familiar o amistós. Bombal ha dit que el 67% d'aquesta beguda es consumeix en bars i restaurants, acompanyada d'aliments en petites quantitats, segons els patrons que defineixen el model mediterrani.
 
L'Informe socioeconòmic del sector de la cervesa a Espanya 2009 s'ha realitzat en virtut del Conveni Específic de Col·laboració, signat al gener de 2008, entre el llavors Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i ACE, amb l'objectiu de publicar conjuntament la informació relativa al sector cerveser espanyol.