DADES CONREUS | 15/09/2004  Ruralcat

Estudi sobre el cultiu del tomàquet per consumir en fresc

Aquest treball, realitzat per Juan Jiménez Jiménez, de l¿Oficina Comarcal Agrària de Lorca, de la Conselleria d¿Agricultura, Aigua i Medi Ambient de Múrcia, analitza el cultiu del tomàquet per consumir en fresc, que té una producció nacional de 3.600.000 tones, 950.000 tones de les quals es destinen a l¿exportació.

Aquest treball, realitzat per Juan Jiménez Jiménez, de l¿Oficina Comarcal Agrària de Lorca, de la Conselleria d¿Agricultura, Aigua i Medi Ambient de Múrcia, analitza el cultiu del tomàquet per consumir en fresc, que té una producció nacional de 3.600.000 tones, 950.000 tones de les quals es destinen a l¿exportació. L¿estudi fa una àmplia descripció botànica d¿aquesta hortalissa, així com fa una aproximació al clima, tenint en compte que el tomàquet és una planta que s¿adapta a una gran varietat de climes, tret de les gelades, i al sòl, mostrant un quadre amb les temperatures crítiques del tomàquet. Pel que fa a la infraestructura d¿aquest cultiu, els autors recullen els diferents tipus d¿hivernacles i proteccions, així com els planters. Quant al cultiu, l¿estudi esmenta les principals característiques del trasplantament en sòl, en substrat, i la poda. A continuació us adjuntem l¿estudi complert, en format pdf. A banda dels apartats citats, també hi trobareu un capítol dedicat a la fertilització, el material vegetal classificat per varietats o grups, així com les plagues més problemàtiques que afecten el tomàquet, com ara la minadora de la fulla, la mosca blanca o l¿àcar del bronzejat, i els patògens més preocupants, com el virus del bronzejat del tomàquet.