CÍTRICS | 08/09/2004  Ruralcat

Les taronges espanyoles es podran exportar a Corea del Sud

El Govern de la República de Corea del Sud ha autoritzat, a partir del proper 3 d'octubre, la importació de taronges dolces espanyoles. L'obertura d'aquest nou mercat abastarà tota la campanya d'exportació 2004-05.

Taronges. Font: MAPA

Taronges. Font: MAPA

Els dos països han consensuat en una negociació tècnica un "Protocol" o "Pla de Treball" en matèria de sanitat vegetal que recull les exigències fitosanitàries que han de complir aquests cítrics. El document es basa en tres tipus d'exigències:
  • Inspecció d'horts de taronges pressumptament destinades a aquest país i inscripció en un Registre Oficial específic en aquest Departament.
  • Tractament de fred contra la mosca de la fruita (Ceratitis capitata) que cal realitzar en l'origen o durant la travesia des del port espanyol fins a la destinació.
  • Etiquetatge d'envassos adequat per aconseguir una màxima traçabilitat del cítric des de l'hort fins la seva inspecció en els ports d'origen i destinació.
  • El volum d'enviaments a aquest mercat pot tenir gran incidència, sobretot en aquestes primeres campanyes, ja que actualment està prohibida la importació de taronges nord-americanes, país habitualment proveïdor de taronges a Corea del Sud, per l'aparició de plagues de quarentena en enviaments de taronges d'aquest país. Properament, s'iniciaran les gestions per aconseguir l'autorització d'importació de llimones espanyoles ja que aquest país és un gran consumidor però no n¿és productor.