ETIQUETATGE | 06/09/2004  Ruralcat

La Unió de Consumidors demana un etiquetatge europeu apropiat pels aliments

L¿Organització Europea de Consumidors (BEUC) ha demanat al Comitè Regional per Europa de l¿Organització Mundial de la Salut (OMS), i a la Comissió Europea, un sistema d¿etiquetatge nutricional apropiat per als aliments de la regió.

Model d'etiqueta de producte alimentari

Segons la BEUC, ¿volem un sistema europeu simple, clar i intel·ligible, que permeti als consumidors identificar fàcilment la qualitat nutricional dels aliments. A molts consumidors els importa la seva dieta, però estan confusos sobre la informació nutricional de les etiquetes dels paquets d¿aliments¿.
L¿organització de consumidors creu que un bon etiquetatge és essencial per escollir els aliments amb prou informació. La BEUC afirma que encara que les informacions dels productors siguin bones, la forma en que aquestes dades es donen al consumidor són tant diferents que fa impossible una comparació entre productes similars i per tant, fer una elecció convenient.
La BEUC ha demanat als governs representats al Comitè Regional per Europa de la OMS que incideixin en quatre àrees: recerca en la percepció del consumidor de l¿etiquetatge i avaluació de les implicacions en les seves decisions de compra, comparació i avaluació dels sistemes d¿etiquetatge existents, suggerir un criteri comú d¿avaluació nutricional dels aliments i elaborar un sistema d¿etiquetatge nutricional europeu apropiat.
Aquesta petició de l¿organització de consumidors europea s¿ha fet en una reunió del Comitè Regional per Europa de la OMS, celebrada a Copenague, per estudiar una estratègia europea sobre les malalties no transmissibles i les relacionades amb l¿alimentació i l¿activitat física.