TEMPORERS | 19/08/2004  Ruralcat

Unió de Pagesos contracta 510 temporers per la recollida de fruita a Girona

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UdP) té previst contractar enguany 510 temporers a les comarques de Girona de L¿Alt i Baix Empordà per la recollida de fruita, segons dades facilitades pel sindicat.

Tres-cents d'aquests treballadors temporers ja han arribat a les comarques de Girona i està previst que la resta ho faci la primera setmana de setembre, quan comenci la campanya de la recollida de la poma.
El coordinador nacional de Unió de Pagesos, Joan Caball, ha explicat que el nombre de treballadors a L¿Alt Empordà s'ha duplicat, mentre que al Baix Empordà s'ha mantingut igual que en anys anteriors.
"La petició que tenim a L¿Alt Empordà és de 190 temporers a dia d'avui, per tant és gairebé doblar, en el Baix Empordà és més o menys el que hi havia l'any passat, uns 320" ha dit Caball.
La majoria d'aquests temporers provenen de Romania, Colòmbia i El Marroc i Unió de Pagesos els ha gestionat dos allotjaments comunitaris i 24 cases particulars per viure durant la recol·lecta.
A tota Catalunya, aquesta campanya s'han cursat un total de 4.400 demandes de treball per part dels pagesos, de les quals es cobriran unes 2.500 places.
Des del sindicat s'ha alertat als pagesos que si decideixen contractar més temporers fora d'aquest grup comprovin que disposen de papers i que no siguin falsificats, perquè si els fan una inspecció els responsables seran ells.

Informació relacionada