AJUTS | 09/06/2020  Ruralcat

Aprovats els ajuts a 492 explotacions agràries catalanes per a fer inversions per a la millora de la competitivitat agrària

El Departament d'Agricultura, per l'interès general, resol favorablement una primera part dels ajuts a la millora de la competitivitat agrària del CGE 2019 per 9,64 milions d’euros, que representa un volum d’inversió superior a 24,5 milions d’euros.

Fertilització agrària

Amb aquesta línia d'ajuts es fomenta la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha aprovat ajuts a 492 explotacions agràries catalanes per a fer inversions per a la millora de la competitivitat agrària. L’import total d’ajut atorgat ascendeix a 9.642.933,78 euros, que representa un volum d’inversió superior a 24,5 milions d’euros.

Amb aquesta línia d'ajuts es fomenta la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries, es facilita la seva reestructuració i modernització, i s’incrementa la seva participació i orientació cap al mercat. Així, es dóna suport a inversions productives per a la reestructuració d’explotacions, a la millora de les condicions d’higiene i benestar animal, i aquelles que suposen un increment del valor afegit, classificació, condicionament, transformació, i comercialització dels productes agraris de la pròpia explotació.

La majoria d’inversions auxiliades aquesta convocatòria 2019 són per a la millora i construcció d’immobles i instal·lacions productives, tractors i maquinària innovadora, i actuacions en cultius permanents. Val a dir també que aquestes es localitzen principalment a Lleida, tant pel que fa al nombre d’expedients, com als imports invertits i subvencionats.

L’objectiu dels ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE) és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.

L’ajut per a la millora de la competitivitat agrària de les explotacions agràries s’emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural - PDR.cat2020. Aquests ajuts tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Per a més informació, i mapes de distribució territorial:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/200528_darp-resol-favorable-1a-part-ajuts-millora-competitivitat-cge-2019

Font: DARP

Informació relacionada