PESCA | 19/09/2014  RuralCat/DAAM

20 empreses catalanes es promocionen en el Seafood Expo Southern Europe Barcelona

Seafood Expo Southern Europe se celebra del 22 al 24 de setembre a la capital catalana, que esdevindrà l'epicentre del mercat pesquer, en formar part del conjunt de fires Seafood que s'organitzen a Brussel·les, Hong Kong i Boston.

Seafood Expo Southern Europe Barcelona

Hamburgueses de salmó salvatge empanades, de lluç i gambes, de bacallà i espàrrecs, de salmó i lluç, caviar d’esturió de criança controlada, i peix i marisc congelat i refrigerat són alguns dels productes que presentaran les 20 empreses catalanes que, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) participen en la tercera edició de la fira Seafood Expo Southern Europe.

Seafood Expo Southern Europe Barcelona reunirà els principals compradors i venedors d’aliments procedents del mar, interessats tant en l’atractiu potencial del mercat espanyol com en els de tota l’àrea mediterrània, a més dels mercats llatinoamericans. S’hi exhibirà l’oferta més completa de productes del mar frescos, en conserva, processats i congelats, i també serveis complementaris per al seu processament, conservació i logística.

En aquesta tercera edició, participen més de 160 d’empreses expositores i processadores de productes del mar, i s’espera rebre un gran volum de compradors d’aliments marins procedents de la distribució, en la seva majoria supermercats, hipermercats, restaurants, importadors, distribuïdors i majoristes.

Gràcies a Seafood Expo Southern Europe, totes les categories de productes del mar estaran representades en un sol lloc, i el certamen oferirà noves oportunitats perquè compradors i venedors d’aquests productes accedeixin a aquest mercat líder, i proporcionarà un lloc per establir contactes professionals, descobrir nous productes i, en definitiva, fer negocis.

 

Innovació i servei

 

Les noves tecnologies, la innovació i la qualitat del servei són protagonistes de la cadena de producció i comercialització de les empreses del sector del peix, que cerquen una diferenciació en l’eficiència de processos i en la innovació de productes per satisfer una demanda creixent.

El sector del peix ha experimentat un augment continuat en els darrers anys, ja que el seu consum ha assolit rècords històrics arreu del món. Recollint dades des de l’any 2009 fins a l’any 2013, el consum mundial ha crescut més d’un 13%, i entre els anys 2012 i 2013 aquest increment ha estat d’un 3,52%. A més, s’espera que en els pròxims cinc anys el creixement mundial de consum de peix augmenti en el seu conjunt un 21,62% (2013 - 2018).

Europa representa un 10% del consum mundial, amb un nombre creixent de consumidors que decideix incorporar cada vegada més peix a la seva dieta alimentària. Així, l’any 2013, la mitjana del consum per càpita a Europa se situava en 22,8 kg per persona, encara lluny dels 54,5 kg per persona i any que presenta Taiwan.

La Xina, l’Índia, Indonèsia, el Japó, Corea del Sud, Rússia, el Brasil, els Estats Units, Espanya i Taiwan són els 10 principals països consumidors de peix.

 

Empreses participants

 

  • Aropesca - Arofish | peix fresc i congelat | Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
  • Barrufet | peix fresc i logística | Barcelona
  • Caviar Nacarii | caviar, esturió | Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
    • Novetats que presenta: Nacarii Premium, una nova gamma de productes de limitadíssima producció. Aquesta proposta és la més exclusiva de la marca i es caracteritza per la selecció acurada d’ous de mida excepcional. També presenta l’obertura d’una botiga a Vielha (Val d’Aran) on es comercialitza el caviar en els diferents formats d’envàs i s’ofereix la possibilitat de degustar maridatges amb diversos productes de tots els seus clients. Així mateix, ha estat guardonat amb una medalla d’or del Superior Taste Award, una iniciativa de l’International Taste & Quality Institute, amb seu a Brussel·les.
  • Cocedero de Mariscos | llagostins, pop, peix fresc | Barcelona
  • Consignaciones del Mar | peix i marisc fresc i congelat | Barcelona
  • Federació Nac. Cat. de Confraries de Pescadors | peix i marisc fresc | Barcelona
  • Frigorífics Ros | peix fresc i congelat | Blanes (Selva)
    • Novetats que presenta: hamburgueses de lluç i gambes, de bacallà i espàrrecs, de salmó i lluç, i de sardines i seitó.
  • Frimercat - Frigoríficos del Mercat del Peix | logística | Barcelona
  • Friusa - Frigoríficos Unidos | peix congelat | Barcelona
  • Gremi de Majoristes del Mercat del Peix | peix i marisc | Barcelona
  • Laboratorios DPA | additius alimentaris | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
  • Laboratorios Fish & Tech | additius | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
  • Maheso | congelats | Montcada i Reixac (Vallés Occidental)
  • Manet Import | cigala, llagostí, nècores | Barcelona
  • MarFish | pop, calamar, sípia | Barcelona
  • MERCABARNA | peix | Barcelona
  • Més Fred | sípia, calamar, gamba | Barcelona
  • Moray Fish | peix i marisc congelats | Barcelona
  • Rouremar Viladecans | anxoves en oli i lloms de sardines en vinagre | Barcelona
  • Wild Alaska Salmon | peix i marisc | Barcelona
    • Novetats que presenta: hamburgueses de salmó salvatge empanades.


A més, a l’estand del Departament d’Agricultura, és previst un programa de demostracions amb la participació de les empreses catalanes expositores i de les diferents confraries de pescadors de Catalunya.

 

Informació relacionada