RECERCA | 24/06/2004  Ruralcat

MAPA i CIHEAM estudiaran l¿estat de l'agricultura i l'alimentació mediterrànies en l'horitzó 2025

El Centre Internacional d¿Alts Estudis Agronòmics Mediterranis (CIHEAM) realitzarà properament un estudi sobre l¿estat de l¿agricultura i l¿alimentació a l¿àrea mediterrània en l¿horitzó 2025, amb la col·laboració del MAPA, que aportarà l¿estudi prospectiu del sector a Espanya.

CIHEAM

Així ho va anunciar la ministra Elena Espinosa durant la reunió del Consell d¿Administració del CIHEAM, que va tenir lloc a Madrid el passat 18 de juny. Espinosa va aprofitar l¿acte per destacar el suport que des de la seva creació ha rebut el Centre per part de les diferents Administracions espanyoles, així com va repassar els avenços aconseguits en matèria de formació i cooperació. Entre els projectes de futur es va destacar l'estudi previst sobre l'estat de l'agricultura i l'alimentació en l'àrea Mediterrània a l'horitzó 2025, en el qual es consideraran els avenços que es realitzaran en l'establiment de la zona de lliure intercanvi Euro-Mediterrània i en la integració dels mercats agroalimentaris. Per a la seva elaboració, el MAPA aportarà un estudi prospectiu sobre el sector a Espanya. Treballs de recerca mediterrània
El CIHEAM, fundat l¿any 1962 sota els auspicis de l'OCDE i del Consell d'Europa, és un Centre Intergovernamental de trobada dels països mediterranis, amb instituts en els quals s'han format molts dels responsables de les administracions agràries dels països membres. En formen part Espanya, França, Itàlia, Portugal, Grècia, Albània, Algèria, Egipte, Líban, Malta, Marroc, Tunísia i Turquia. "L'elaboració des de 1988 de l'informe anual sobre Desenvolupament i polítiques agroalimentàries en la regió mediterrània ha obert una nova orientació als treballs del Centre que, a més, ha estat completada amb la creació de l'Observatori sobre les Polítiques Agràries en la regió mediterrània", va destacar Espinosa.