SANITAT VEGETAL | 30/06/2020  Ruralcat

Nou vídeo sobre la tasca de les estacions d’avisos fitosanitaris

El DARP ha publicat un vídeo que resumeix què són i quina tasca realitzen les estacions d’avisos fitosanitaris del Servei de Sanitat Vegetal.

sanitat vegetal

Els avisos fitosanitaris són fruit del control d'uns 1.400 punts de seguiment de plagues i malalties

El servei de Sanitat Vegetal del DARP disposa de nou estacions d'avisos fitosanitaris que informen els agricultors i agricultores sobre l'evolució de les plagues i malalties que afecten els principals conreus de la zona, les necessitats de tractament amb fitosanitaris i el sistema de lluita més adient. En total són cinc Estacions d'Avisos Fitosanitaris a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona (Aiguamolls de l'Empordà) i Tortosa, i de tres subestacions a Móra d'Ebre, Vilafranca del Penedès i La Tallada d'Empordà. Aquestes estacions compten amb un total de set contestadors telefònics automàtics. Els avisos fitosanitaris són fruit del control d'uns 1.400 punts de seguiment de plagues i malalties.

En aquest vídeo s’informa sobre què són i quina tasca realitzen les estacions d’avisos fitosanitaris, així com la difusió dels diferents avisos fitosanitaris que elaboren els tècnics del Servei de Sanitat Vegetal, tant el butlletí d’Avisos mensuals, com els avisos contestador que emeten les estacions d’avisos fitosanitaris, que són més propers, i dirigits a una zona geogràfica concreta, on es determina amb més precisió les actuacions a realitzar. Aquesta informació es difon mitjançant els Informadors telefònics automàtics.

Aquests avisos fitosanitaris també es poden rebre per correu electrònic, a través de RuralCat o mitjançant Twitter.

Un correcte ús dels productes fitosanitaris permet controlar amb eficàcia les plagues al temps que s'eviten riscs d'intoxicació per als aplicadors, l'aparició de resistències de les plagues als productes fitosanitaris, de problemes de fitotoxicitats, de contaminacions del medi ambient i de residus sobre els vegetals tractats.

Font: Ruralcat