L¿Oli de Coselva guanya el premi al millor oli d¿oliva afruitat madur 2004-2005
La Cooperativa Agrícola de la Selva del Camp de Tarragona (COSELVA) ha estat guardonada amb el premi al ¿Millor oli d¿oliva verge extra espanyol, Collita 2004-2005¿ en la categoria olis afruitats madurs. El premi, que reconeix la qualitat dels olis espanyols, també ha estat atorgat a un oli de Córdoba i a un de Màlaga.
La Ministra de¿Agricultura, Pesca i Alimentació, Elena Espinosa, va ser l¿encarregada de lliurar els diferents premis, el passat 17 de juny, d¿una edició on s¿havien presentat més de 202 mostres d¿oli d¿oliva verge, un 30% més que la darrera edició. El guardó consta de tres modalitats diferents: afruitats verds amargs, afruitats verds dolços i afruitats madurs. Espinosa va assegurar que un reflex de la qualitat dels olis espanyols són les denominacions d¿origen i que des de la primera DO, Les Garrigues, ratificada el 1997, són nou ja les que han estat inscrites al registre comunitari i 11 les que es troben en procés de tramitació d¿inscripció. Olis afruitats madurs: COSELVA COSELVA va presentar un oli ¿afruitat molt intens de fruites madures entre les quals destaca l¿ametlla madura, fruites madures i canyella, amb lleugeres notes d¿ametller i herba". L¿accèssit del premi ha estat concedit a Rodau, S.L., de Torroella de Fluvià (Girona). Olis afruitats verds dolços En la modalitat d¿olis afruitats verds dolços ha resultat guanyador Manuel Montes Marín, de Priego de Córdoba pel seu oli ¿afruitat verd molt intens, amb notes d¿altres fruites fresques, poma verda, herba i ametller d¿alta intensitat, molt equilibrades¿. L¿accèssit ha estat per l¿Olivarera Nuestra Señora de Guadalupe, Sociedad Cooperativa Andaluza, de Baena (Córdoba). Olis afruitats verds amargs Tant el premi com l¿accèssit van recaure en la SAT ¿El Labrador, de Fuente de Piedra (Málaga), per un oli ¿afruitat de verd intens, amb notes d¿altres fruits i poma madura¿.