ACORD AGROPEQUARI | 08/06/2004  Ruralcat

Les organitzacions agràries i els sindicats obrers firmen un nou conveni del camp

Després de mesos de negociacions, les organitzacions agràries (Unió de Pagesos, Jarc, Asaja i Iacsi) i els sindicats obrers (UGT i CCOO) han arribat a un acord per a la signatura d¿un nou Conveni Col·lectiu Agropequari de Catalunya per al 2004-05, que tindrà una vigència de dos anys.

El nou conveni preveu un increment salarial de 0,5 punts per sobre de l¿IPC de Catalunya respecte l¿any passat. Unió de Pagesos, que ha apostat per un conveni de contingut social i integrador, creu que la tendència negativa del sector agrari no ha de repercutir sobre els treballadors del sector. La patronal, i UP com a representant majoritari, han acordat una pujada salarial que va en certa contradicció amb la realitat del sector, on el pagès es troba cada cop amb més dificultats per poder produir a un preu per sota del cost de producció i que sigui competitiu en el mercat. Assegurança obligatòria

L¿acord contempla, a més, una assegurança obligatòria assumida pel pagès i que garanteix un capital al treballador o beneficiari en cas d¿accident; la inclusió de mesures de conciliació entre el treball i la vida familiar; i una redistribució de l¿aportació que el pagès fa per cobrir els períodes de baixa per incapacitat temporal del treballador.