GUARDONS | 31/05/2004  Ruralcat

Els Premis Manojo guardonen tres cooperatives catalanes en cava i negres de criança

La IX edició dels Premis Manojo, el concurs estatal de vins de cellers cooperatius que anualment organitza la Unión de Cooperativas Agrícolas de Castilla y León, ha reconegut la qualitat dels caves i vins de les cooperatives catalanes de Sarral, Covides, i Vilalba dels Arcs.

Cava: premis per a Sarral i Covides
El "Portell Brut" de la cooperativa de Sarral (Conca de Barberà) va ser reconegut amb el Manojo d'Or en la categoria de caves i vins escumosos. L'argent i el bronze els va obtenir Covides (Penedès), concretament el segon premi per al "Xènius Brut" i el tercer per al "Duc de Foix ¿ Brut Nature". Recentment, el "Xènius Brut Reserva" de Covides havia obtingut la Gran Medalla d'Or al Concurs Mundial de Brussel·les. Negres de criança: argent per a Vilalba dels Arcs
La cooperativa de Vilalba dels Arcs, l'única catalana que va arribar a la final dels Premis Manojo en la categoria de vins negres, va obtindre l'argent amb el "Vall de Berrús 2001". Precisament, el "Vall de Berrús 2001" ha estat considerat un vi "excel.lent" pel reconegut periodista especialitzat en tast Robert Parker, que li ha atorgat una puntuació de 91 sobre 100 a l'última edició de la revista The Wine Advocate. Es tracta d'un vi de guarda, que s'envelleix 15 mesos en bóta de roure francés i del qual se'n produeixen unes 7.000 ampolles l'any.