DIVULGACIÓ | 23/05/2004  Ruralcat

El DARP promou la fruita catalana al Marroc

La fruita catalana serà present al Marroc fins el 26 de maig gràcies a la missió comercial que du a terme la Promotora d¿Exportacions Catalana S.A. (Prodeca), amb la col·laboració del Centre Promotor de Negocis del Copca a Casablanca i l¿Associació de Productors i Professionals de Fruites i Hortalisses (Asofruit).

Venda de fruita

Durant aquests dies, empreses del sector de la fruita de Catalunya visitaran el Marroc amb l¿objectiu de cercar noves oportunitats de negoci, i s¿entrevistaran amb importadors i distribuïdors de fruita. A més a més, s¿ha organitzat una agenda de trobades individualitzades per a cada empresa catalana amb importadors especialitzats en els productes que es presenten.

Empreses participants
Empresa Seu
CEBA FRUIT Mollerussa (Pla d'Urgell
FRULESA Vilanova de la Barca (Segrià)
RAMON DALFO Alfarràs (Segrià)
MOLNAR FRUITS Vila-Sana (Pla d'Urgell)
TORNE CASALS Lleida
FRUASA Sudanell (Segrià)
LOGISTICA URGELL-NOGUERA Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell)
Totes les empreses són membres de l¿associació Asofruit, que firma amb els seus participants un conveni de col·laboració per a la promoció exterior dels productes dels associats. Prodeca, empresa pública del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, dota al sector agroalimentari català d'una eina eficaç per fer front al repte de la internacionalització, en un context de globalització econòmica, tant des del vessant de la promoció com des del vessant del suport a l'exportació. Les missions comercials són una eina important en la tasca de recerca de clients per a les empreses agroalimentàries de Catalunya. En aquest sentit, aquestes iniciatives comporten una selecció prèvia d'importadors i el concert d'entrevistes per a la presentació de productes en el país destinatari de la missió.