VINICULTURA | 17/10/2014  RuralCat/DAAM

Hotels amb DO i Vinum, a favor del vi català

L'objectiu d'aquestes iniciatives és incentivar la presència del vi de les Denominacions d'Origen catalanes en els hotels de Barcelona i restaurants de l'àmbit territorial Leader.

Aquestes campanyes han estat impulsades pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i altres ententitas.


Nou DO participen a Vinum

 

DO Catalunya, Terra Alta, Priorat, Empordà, Conca de Barberà, Penedès, Costers del Segre, Montsant i Tarragona i els nou grups Leader de Catalunya que tenen aquestes DO en el seu àmbit territorial participen a Vinum, una campanya que emmarcada dins el projecte de cooperació Leader GUSTUM.

Vinum vol donar suport al sector productor del vi i alhora establir sinergies amb altres sectors econòmics, com ara la restauració o bé el turisme. La primera acció de Vinum  consisteix a fer una acció promocional que té per objectiu augmentar la presència de vins catalans a les cartes dels restaurants de la zona Leader de Catalunya. Així mateix, es vol reconèixer i promocionar aquells establiments de restauració que tenen en la seva carta de vins un alt percentatge de vins catalans amb DO i amb especial incidència dels vins de la DO del territori on s’ubiquen.

Els restaurants participants han de tenir almenys el 75% de vins catalans de les diferents DO catalanes a la seva carta de vins. A més, cada grup Leader, juntament amb la DO o les DO predominants del seu territori, ha establert quin percentatge de vins de la o les DO del territori es requereix a la carta de vins. En general, aquest percentatge de vi del mateix territori ha de superar el 50%.

Els restaurants que compleixin les bases per a adherir-se a aquesta acció rebran un element distintiu que els acreditarà que disposen de vins catalans amb DO amb una personalització de la DO territorial predominant a la seva carta. També, les cartes es presentaran dins d’una carpeta única a tots els restaurants per tal que el consumidor pugui identificar fàcilment que el restaurant està adherit a l’acció.

Els restaurants que rebin el distintiu es promocionaran en el material de divulgació del Vinum i a través de portal web de Gustum, o altres portals relacionats amb el Leader i el desenvolupament rural en general.

 

Hotels amb DO tasta la seva tercera edició

 

Un total de 25 hotels de la ciutat de Barcelona participen aquesta setmana en aquest esdeveniment, organitzat pel Gremi d’Hotels de Barcelona i l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

El seu objectiu és divulgar el vi de les Denominacions d’Origen catalanes en els espais emblemàtics dels hotels de la ciutat. Aquesta difusió es realitza mitjançant tastos personalitzats; on s’expliquen els principis bàsics del tast i es donarà interessants consells pràctics, a més de donar a conèixer les 12 Denominacions d’Origen (DO) catalanes i de tastar 6 vins.

Enguany, com a novetat, també es durà a terme un gran tast solidari per a recollir fons per a l’Obra Social Sant Joan de Déu, acte que tindrà lloc el 17 d’octubre, a les 19:00 hores, a l’Hotel Hilton Diagonal Mar. L’objectiu és reunir prop de 150 persones en el tast solidari més multitudinari de Barcelona.

I, entre les diferents activitats, els participants podran realitzar un tast multisensorial de música i cava, sessions de tast en primícia dels vins guanyadors dels Premis Vinari 2014, i dues sessions de tast en anglès amb l’objectiu d’obrir aquesta activitat als ciutadans de parla anglesa.

Els hotels participants són: Àbac Restaurant & Hotel, Claris, DO:Plaça Reial, El Palace, Gran Hotel La Florida, Mandarin Oriental Barcelona, Mercer Hotel Barcelona, Miramar Barcelona, Meliá Barcelona Sarrià, Hilton Diagonal Mar Barcelona, Hotel Rey Juan Carlos I, Ohla Hotel, Omm, Gran Hotel Central, Barceló Raval, Catalonia Ramblas, Crowne Plaza Barcelona – Fira Center, Renaissance Barcelona Fira Hotel, 1898, Catalonia Eixample 1864, Condes de Barcelona, Novotel Barcelona City, Catalonia Passeig de Gràcia, España i Hotel Neri.