ALIMENTACIÓ | 28/10/2014  RuralCat/DAAM

El pastisser Eugeni Muñoz i Colomer ha estat elegit Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

El pastisser, de Sant Vicenç dels Horts, demostra una gran capacitat de crear nous productes i recuperar i adaptar especialitats tradicionals, així com de trobar diferents vies de comercialització, on el disseny sempre està molt valorat. El cansalader xarcuter Josep Grados i Riba ha estat guardonat com a finalista.

Pelegrí lliura el premi al millor jove mestre artesà al pastisser Eugenio Muñoz. Font: DAAM

Pelegrí lliura el premi al millor jove mestre artesà al pastisser Eugenio Muñoz. Font: DAAM

Enguany, el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador s’ha concedit a Eugeni Muñoz i Colomer, pastisser de Sant Vicenç dels Horts. Muñoz compta amb una gran formació en pastisseria i una excel·lent trajectòria professional. Ha estat capaç de renovar el negoci familiar adaptant-lo als nous temps i, sobretot, als clients. D’altra banda, demostra una gran capacitat de crear nous productes i recuperar i adaptar especialitats tradicionals. Muñoz explota noves vies de comercialització, on el disseny sempre està molt valorat, i potencia les xarxes socials. Segueix una metodologia pròpia en els processos d’elaboració, com ara la realització de pastissos de llarga durabilitat. Sempre comparteix el seu coneixement amb els joves i realitza actuacions en l’àmbit social.

Enguany també s’ha concedit un accèssit al finalista, el cansalader xarcuter, Josep Grados Riba, de Santa Margarida de Montbui. La seva filosofia és treballar amb productes de la terra, d’excel·lents matèries primeres i treballats com es mereixen. Alguns dels productes diferents i coneguts que surten del seu obrador són la boutifarra de Montbui o les llances de Sant Jordi.

El DAAM va crear l’any 2003 el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador per guardonar l’esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans. Aquest premi també pretén fomentar les actuacions innovadores i capdavanteres que esdevinguin pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya. Aquesta convocatòria pública del premi té una dotació pressupostària de 3.000 euros i l’accèssit de 1.000 euros.

En el decurs de l’acte, també s’han lliurat 28 diplomes de Mestre Artesà Alimentari corresponents a l’any 2013, dels quals vuit són forners, vuit pastissers, nou cansaladers xarcuters, dos xurrers i un formatger, que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària.

Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 888 diplomes.

 

Relació de diplomes de Mestre Artesà Alimentari

 

1. Lluís Batlle Lloret. Pastisser mestre artesà
2. José Boix Vilaseca. Forner mestre artesà
3. Lluís Bou Vallcorba. Cansalader xarcuter mestre artesà
4. Carlos Cardona Jansana. Forner mestre artesà
5. Carles Carrasco Solano. Cansalader xarcuter mestre artesà
6. Joan Cobo Coma. Pastisser mestre artesà
7. Enric Colls Compañó. Forner mestre artesà
8. Salvador del Cerro Guarro. Forner mestre artesà
9. Màxim Garcia Mas. Cansalader xarcuter mestre artesà
10. Martín Garcia Tugues. Forner mestre artesà
11. Juan Jurado Carrión. Pastisser mestre artesà
12. Carles Mampel Juncosa. Pastisser mestre artesà
13. Joan Mateu Dordal. Cansalader xarcuter mestre artesà
14. Jaume Monell González. Forner mestre artesà
15. Joan Muñoz Almirall. Pastisser mestre artesà
16. Alfons Navarra Roca. Cansalader xarcuter mestre artesà
17. Conchi Nieto Martínez. Xurrera mestra artesana
18. Takashi Ochiai. Pastisser mestre artesà
19. Marc Parés Martí. Pastisser mestre artesà
20. Josep Prió Fillat. Cansalader xarcuter mestre artesà
21. Albert Ribot Cisa. Cansalader xarcuter mestre artesà
22. Climent Robiró Sau. Forner mestre artesà
23. Francisco Romero Muñoz. Xurrer mestre artesà
24. Antoni Rosiñol Torner. Cansalader xarcuter mestre artesà
25. Francesc Serra Espasa. Forner mestre artesà
26. José Ramón Torrente Reales. Cansalader xarcuter mestre artesà
27. Ramon Ubach Sarrat. Formatger mestre artesà
28. Gloria Vicheto Capdevila. Pastissera mestra artesana