5 DE MAIG | 04/05/2004  Ruralcat

Diversificació d¿activitats a les explotacions agràries. Agroturisme

Una de les alternatives per diversificar les activitats de les explotacions agràries és l¿agroturisme. Per respondre els dubtes que desperta la reconversió a aquesta activitat, el proper 5 de maig es celebra a Cardona una jornada tècnica emmarcada en el Pla Anual de Transferència Tecnològica organitzada epl Assessorament Rural i Innovació Tecnològica i l'Oficina Comarcal del Bages.

Casa de turisme rural

La jornada s¿inicia a les 10 del matí amb una presentació per part de Josep M. Solé, president de la Federació d'Associacions d'Agroturisme de Comarques d'Interior de Catalunya (FACI). Tot seguit, Tomàs Castells, responsable d¿Assessorament Rural i Innovació Tecnològica, parlarà de la diversificació d'activitats a les explotacions agràries. A partir de les 10.20, aproximadament, membres de la Junta Rectora del FACI dibuixaran en quina situació es troba aquesta federació i quin futur li espera. Després d¿una pausa, a les 11.30, el doctor en Dret i tècnic d¿empreses turístiques, Ramon Arcarons, exposarà els problemes més freqüents que hom es troba en la gestió de les reserves en les residències i cases de pagès i les possibles solucions que hi ha. A partir de les 14.00 es farà una pausa per dinar. L¿activitat de la jornada es reemprèn a les 16.00 amb una visita a La Torra de Llobera, residència de l¿Associació del Solsonès que ha obtingut la Q de qualitat. La jornada està previst que s¿acabi a les 18.00 hores.
El dinar es realitzarà a Can Mascaró. Cal confirmar l¿assistència abans del 30 d¿abril a la Federació d¿Associacions de Comarques d¿Interior de Catalunya al telèfon 93 869 19 86.
Per a més informació podeu consultar el pdf adjunt amb el programa de la jornada o bé posar-vos en contacte amb l¿organització.
Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca
Assessorament Rural i Innovació Tecnològica

C. Sabino Arana, 24
08028 Barcelona
Tel. 93 409 20 90
E-mail: atcasma@gencat.net