COLLITA | 19/04/2004  Ruralcat

Catalonia Qualitat preveu una collita rècord de préssec i nectarina a Catalunya

L'organització Catalonia Qualitat, que agrupa els principals productors catalans de fruita dolça, preveu que la producció de préssec i nectarina d'enguany arribi a les 281.450 tones (208.330 de préssec i 73.120 de nectarina), cosa que representa un notable increment del 4,6 per cent respecte a l'any anterior.

Caixa de préssecs

Caixa de préssecs.
Foto: Catalonia Qualitat

Aquestes previsions, basades en dades de la conselleria d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, apunten que a les comarques de Lleida es produiran 216.400 tones de préssec i nectarina durant aquesta campanya, 44.000 a les de Tarragona, 11.400 a les de Barcelona i 9.650 tones a les de Girona.
Mercat europeu competitiu
El gerent de Catalonia Qualitat, Arcadi Calder, va manifestar que "la producció serà excel·lent, però els agricultors hauran de treballar dur perquè les peces tinguin també una qualitat superior, ja que la comercialització a Europa serà complicada".
Antoni Badia, president de Catalonia Qualitat, va afegir que "hem de lluitar per la qualitat, el color i la mida de les fruites, per tenir millor acceptació en els competitius mercats europeus". Badia va destacar igualment que "els primers mesos d¿estiu, sobretot al juny, podrien ser molt bons per a la comercialització perquè estem sense la rivalitat de les fruites primerenques de Múrcia perquè les han matat les contínues gelades que hi ha hagut a la zona".
Respecte a la meteorologia, Calder va assenyalar que "no es preveuen complicacions importants, ja que fins ara no n¿hi ha hagut, però tampoc es poden descartar que algunes gelades d'última hora puguin influir a la campanya, per això s¿ha d¿estar molt atents".

Informació relacionada