FORMACIÓ | 28/11/2014  DAAM/Ruralcat

29 joves agricultors han participat en l'emprenedoria de cultius extensius

L'Escola Agrària de Tàrrega ha celebrat aquesta setmana l'acte de cloenda de l'emprenedoria en explotacions agrícoles extensives, que tindrà continuïtat amb els futurs seminaris que els propis agricultors plantegin.

Imatge de la cloenda. Font: DAAM

Imatge de la cloenda. Font: DAAM

En aquesta emprenedoria hi han participat 29 joves agricultors de les comarques de l’Urgell, l’Anoia, la Segarra, la Conca de Barberà i la Noguera que al llarg dels anys 2013 i 2014 han realitzat 240 hores de formació en els àmbits de les habilitats personals, la gestió econòmica, l’agronomia i la normativa del sector.

A l’acte hi varen intervenir Joan Salvador Minguet, cap del Servei de Formació Agrària del DAAM, Antoni Pané, director-gerent de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, i Jesús Goñi, tècnic responsable de l’experimentació en cereals d’INTIA.

Joan Salvador Minguet va destacar la voluntat del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de donar una formació de qualitat als empresaris agraris que els ajudi a desenvolupar amb més garanties els seus projectes de futur, i que l’èxit del curs és degut a la implicació de tots els qui hi participen d’una o altra manera.

Antoni Pané, director-gerent de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, com a representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), va assenyalar que l’agricultura té molts reptes, i que hi ha molt recorregut per continuar creixent i millorant les nostres explotacions. Millores que poden venir de l’esforç i la voluntat personals, però també de la incorporació de coneixements que en cursos com aquest o viatges tècnics es poden adquirir.

Jesús Goñi va fer una ponència on va exposar el maneig, els beneficis i els resultats agronòmics de diferents rotacions de cultius en parcel·les de secà de Navarra. Resultats d’assajos i investigacions realitzades per INTIA durant diversos anys de forma continuada, que avalen les conclusions i metodologies que els joves emprenedors del curs podran incorporar per a la millora de la seva explotació.

Per cloure l’acte es va realitzar l’entrega dels certificats d’emprenedoria als joves agricultors. El grup tindrà continuïtat amb els futurs seminaris d’emprenedoria, on els propis agricultors plantegin aquells temes que són del seu interès, per a continuar millorant la seva explotació.

Aquesta és la 14a. emprenedoria que el DAAM i la FCAC han finalitzat des de l’any 2006. En conjunt, hi han participat 320 joves emprenedors d’arreu de Catalunya i han estat orientades a diferents sectors agrícoles i ramaders.

Al llarg de l’any 2015 hi ha la previsió d’iniciar dues emprenedories més, que es sumarien a les dues que estan actualment en curs.