USUARIS | 13/04/2004  Ruralcat

RuralCat ja supera els 2.500 usuaris amb un 46% de pagesos

Gairebé un any i mig després de néixer RuralCat, aquesta iniciativa del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca amb la col·laboració de la Universitat Oberta de Catalunya ja compta amb més de 2.500 usuaris registrats, dels quals gairebé la meitat són agricultors i ramaders. En els darrers mesos, la posada en marxa de nous serveis orientats a ajudar al pagès a prendre les decisions més adients ha incrementat les altes del portal i, en aquest sentit, l¿objectiu d¿esdevenir la comunitat virtual agroalimentària i del món rural va pel bon camí.

Imatge del cartell de RuralCat

Un dels grans atractius ha estat el servei que les Estacions d'Avisos del Servei de Sanitat Vegetal, amb el suport de RuralCat, van engegar el passat mes de març i que ja compta amb un registre de 884 números de mòbils d'usuaris. De llavors ençà s¿han emès diàriament avisos al mòbil i a l'e-mail de baixes temperatures a diverses comarques, quatre avisos urgents sobre motejat de pomera i perera de les estacions de Lleida, Móra la Nova i la Tallada d¿Empordà, i un sobre míldiu de l¿estació de Vilafranca del Penedès. A més a més, RuralCat també ofereix el pronòstic diari de temperatures mínimes facilitat pel Meteocat. D¿altra banda, les aplicacions d¿e-gestió, pensades per oferir solucions a mida, confirmen la voluntat de RuralCat de dirigir els seus esforços a millorar el rendiment de les explotacions agraries catalanes. Algunes eines clau són aquestes:
  • Recomanació setmanal de reg

  • Programa sobre costos d¿utilització de maquinària agrícola

  • Aplicatiu sobre els peus de vinya

  • Eina de gestió de granges de conills
  • L¿augment del nombre d¿usuaris del portal també està vinculat a l¿oferta de cursos on-line. Actualment està en funcionament el curs d¿aplicadors de productes fitosanitaris, està oberta la preinscripció per la tercera edició del curs de windows i word i, properament, s¿obrirà la del curs de tecnologia bàsica del reg. Una vertadera comunitat del mon agroalimentari i rural
    Tanmateix, amb l¿afany d¿apropar-se als professionals del sector, RuralCat ha estat present a les darreres fires del ram com ara la Fira de Sant Josep a Mollerussa, el Saló Alimentària de Barcelona o el Mercat del Ram de Vic. En aquest sentit, la comunitat està assolint l¿objectiu principal d¿esdevenir una eina de comunicació i interacció pel pagès. Així el 46 per cent dels usuaris registrats són ja agricultors i ramaders, i el 24 per cent són enginyers agrònoms, tècnics agrícoles i altres titulats universitaris. El següent gràfic mostra els perfils més freqüents dels usuaris.
    En aquesta aposta per oferir allò que necessita el pagès, RuralCat continua fent noves propostes i properament posarà en marxa, amb la col·laboració de la Subdirecció General de Qualitat Agroalimentària, un nou servei de productes alimentaris amb segell de qualitat que permetrà fomentar la publicitació dels productes agroalimentaris i ajudar a les empreses a millorar la gestió del seu negoci mitjançant Internet.