AJUTS | 05/11/2020  Ruralcat

Nous ajuts per fomentar la col·laboració entre científics i pescadors i la innovació en el sector aqüícola

El Departament, mitjançant la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, ha destinat 4,2 milions d’euros a iniciatives amb aquesta mateixa finalitat des que el FEMP va iniciar aquests ajuts per primera vegada, ara fa tres anys.

Pescadors

Els ajuts tenen un import de 2,1 milions d’euros, a distribuir entre els anys 2020, 2021 i 2022

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat els ajuts per promoure la innovació, la recerca i la transferència de coneixement entre investigadors i el sector pesquer i aqüícola per import de 2,1 milions d’euros, a distribuir entre els anys 2020, 2021 i 2022. A cada anualitat, es podran concedir fins a 709.000 euros.

Aquest ajuts, cofinançats pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP),  tenen com a prioritat fomentar la investigació científica i que hi hagi un intercanvi de coneixement entre els pescadors i els científics, per tal d'aconseguir una pesca i aqüicultura sostenibles des del punt de vista mediambiental, eficients en l'ús dels recursos, innovadores, competitives i basades en el coneixement.

Enguany, és la tercera vegada que es convoquen aquests ajuts. D’aquesta manera, es consolida la iniciativa de la Direcció General de Pesca de fomentar la innovació en els camps de la pesca i l’aqüicultura i afavorir la col·laboració entre científics i sector pesquer, a la qual hi ha destinat un total de més de 4.200.000 euros en ajuts adreçats a aquests tipus d’accions des que es van encetar les convocatòries de les ajudes del FEMP en aquesta matèria.

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia marítima de Catalunya 2030 (EMC) amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d’actuació (LEAS) de l’EMC amb la ciutadania i el territori, i fomenten un desenvolupament sostenible i respectuós envers l’ús de la mar, la creació i el manteniment d’ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que garanteixi l’operativitat.

Font: DARP

Informació relacionada