MAPES | 13/11/2020  Ruralcat

El Departament d'Agricultura publica el mapa de cultius 2020

Amb aquesta publicació es dóna accés a les dades de cultius declarats en la Declaració Agrària (DUN) 2020 per a la millora de la gestió de les explotacions agràries.

Mapa de cultius 2020

Amb el mapa de cultius el DARP aposta per l’obertura de dades

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha publicat el mapa de cultius corresponent al 2020, on figuren georeferenciats els productes declarats a la DUN amb referència del Sistema d'Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC). Amb la DUN es realitzen les declaracions de les explotacions agràries a Catalunya, i s’utilitza també per a sol·licitar ajuts, i per a realitzar determinats tràmits amb el DARP de forma integrada.

Amb el mapa de cultius el DARP aposta per l’obertura de dades, i des de l’any 2012, facilita l’accés a les dades completes del SIGPAC i al mapa de cultius DUN per a la descàrrega dels corresponents datasets des del portal de Dades Obertes de la Generalitat.

Les novetats d’aquest 2020 a destacar són que el dataset del mapa de cultius es podrà descarregar en format GPKG i la publicació de les taules de les dades en anglès. El DARP també disposa del visor corporatiu amb diferents funcionalitats que permet la consulta de les capes de cultius i altres capes disponibles segons les necessitats de l’usuari.

L’accés a aquestes dades fomenta la utilització de noves tecnologies, impulsa la creació de noves eines i aplicacions per al sector agrari, i, a més, facilita la seva anàlisi mitjançant processos de ‘Big Data’. En aquest sentit, el DARP és una administració pionera a nivell europeu en la transparència i la publicació de diferents dades relacionades amb l’agricultura i la gestió dels ajuts directes de la PAC.

Es pot accedir a tota aquesta informació des de l’apartat del mapa de cultius DUN-SIGPAC del web del DARP.

Font: DARP