ATEMPTAT MADRID | 10/03/2004  Ruralcat

L¿atemptat de Madrid paralitza també el món agroalimentari

El sagnant atemptat terrorista de Madrid, que ha commocionat tots els sectors de la societat, també ha afectat el món agroalimentari. Molts dels actes que s¿havien de produir avui, doncs, han quedat suspesos. Des del Govern, el conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, ha anul·lat totes les trobades en què havia de participar el DARP.

El conseller havia de visitar el saló INTERCARN en el marc de la Fira Alimentària 2004 i trobar-se amb els presidents dels Consells Reguladors de les IGP i DOP, però poc temps després que es conegués la notícia de l¿atemptat, el DARP ha comunicat públicament i a tots els mitjans de comunicació que anul·lava les trobades. Al saló Alimentària 2004, s¿ha alterat el programa de la jornada i s¿ha guardat un minut de silenci com a mostra de rebuig contra l¿atemptat. El Ministeri d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, situat prop de l¿estació d¿Atocha, a Madrid, i a pocs metres de l¿explosió d¿un dels convois, ha suspès també totes les seves activitats programades per avui. Concretament, s¿ha suspès l¿acte que el ministre Arias Cañete tenia previst presentar a la seu del MAPA sobre el consum alimentari durant l¿any 2003. S¿ha anul·lat també la jornada La alimentación en la Unión Europea, que s¿havia de celebrar avui a la Fira i que havia de presidir la secretària general d¿Agricultura i Alimentació, Isabel García Tejerina. Mostres de condol
A Catalunya, el món agrari i ramader ha manifestat el seu rebuig total als atemptats de Madrid. Des de la FCAC (Federació Catalana de Cooperatives Agràries) s'ha expressat un "rebuig total i absolut als atemptats" i s'ha fet una crida per acudir a la manifestació convocada per demà a les 19 hores. Per la seva banda JARC ha manifestat el seu rebuig a "accions terroristes que no duen enlloc" i ha asseyalat que aquestes accions "en lloc de sumar, provoquen la ruptura de l'entramat social que la democràcia ens ha permès construir". De la mateixa manera Asaja (Asociación Agraria de Jovenes Agricultores) ha manifestat en un comunicat que s'afegeix al condol de les famílies afectades per l'atemptat d'avui.