El DAAM convoca l'ajut de recerca aplicada en producció agroalimentària ecològica
Aquest ajut s'adreça als equips de recerca de les universitats, així com els centres de recerca públics i privats de Catalunya, sense ànim de lucre, i els centres tecnològics i/o centres de la xarxa TECNIO. El termini de presentació finalitza el 19 de gener.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), l’ORDRE AAM/362/2014, de 10 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica, i es convoquen els corresponents a l'any 2015. Aquest ajut queda emmarcat dins del Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica (2012-2014) i el termini de presentació finalitza el 19 de gener de 2015.
Una vegada més, el DAAM aposta per fomentar la recerca aplicada i l’experimentació en producció agroalimentària ecològica perquè entén que és un factor clau per al desenvolupament del sector. Així, amb aquest ajut es pretén contribuir a generar el coneixement necessari per a desenvolupar tècniques de producció agroalimentària ecològica que afavoreixin la reconversió i aportant garanties als operadors que duen a terme aquest tipus de produccions a Catalunya.
Aquest ajut s’adreça als equips de recerca de les universitats, així com els centres de recerca públics i privats de Catalunya, sense ànim de lucre, i els centres tecnològics i/o centres de la xarxa TECNIO. Els projectes s’han de basar en un dels següents sectors: conreus herbacis extensius, horticultura, fructicultura, vinya, producció de llet, avicultura, porcí, o qualitat diferencial dels aliments ecològics.
Així mateix, els projectes s’han de centrar en els següents àmbits específics: sanitat vegetal i animal; gestió del sòl, adobat i fertilització i pràctiques de conreu; maneig de la vegetació espontània en les zones de conreu; alimentació, instal·lacions i pràctiques pecuàries, i finalment la selecció i millora de varietats adaptades al sistema de producció agrària ecològica, especialment de varietats locals de Catalunya.
Una vegada s’hagi finalitzat els projectes aprovats, el Departament publicarà i difondrà els resultats mitjançant fitxes divulgatives i jornades tècniques, fomentant, així, la transferència de coneixement al sector ecològic de Catalunya.