SEGURETAT ALIMENTÀRIA | 20/01/2004  Ruralcat

El DARP endurirà les inspeccions i les sancions contra el frau alimentari

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, ha anunciat que l¿Administració catalana, amb el suport del sector, aplicarà mesures més contundents contra el frau alimentari. El conseller i els representats de productors de carn de vaquí (ASOVAC) han coincidit a rebutjar aquestes pràctiques fraudulentes i han assegurat que la carn de vacú produïda a Catalunya té una alta qualitat i seguretat alimentària.

Siurana en un moment de la reunió amb ASOVAC

Siurana en un moment de la reunió amb ASOVAC Foto: DARP

Siurana, que s¿ha reunit avui amb els membres d¿ASOVAC per analitzar diversos temes que afecten al sector productor de carn de vaquí, i les últimes detencions contra una xarxa d¿engreix il·legal de bestiar, ha assegurat que el Govern de la Generalitat no es relaxarà amb els controls, sinó que endurirà les actuacions dels inspectors i les possibles sancions que se¿n derivin. Així ha ressaltat la importància de la col·laboració entre els departaments d¿Agricultura i Sanitat, els Mossos d¿Esquadra i la ¿complicitat¿ del sector perquè denunciï les pràctiques incorrectes quan les detecti. Així mateix, tant el conseller com el president d¿ASOVAC, Josep Roca, han assegurat que els controls establerts a Catalunya garanteixen que la possible existència de substàncies fraudulentes a les carns no arriben a la cadena alimentària. En aquest sentit, Siurana ha explicat que, a diferencia d¿altres països de la Unió Europa, Catalunya sí ha detectat les substàncies que utilitzen les xarxes d¿engreix il·legal. Per la seva banda, Roca ha dit que a Catalunya aquest tipus de fraus són ¿residuals¿ i ha demanat a l¿Administració que reaccioni més ràpidament. El conseller ha fet una crida al sector ramader a continuar lluitant contra aquestes pràctiques, i ha assegurat que en molts casos és gràcies als confidents que les investigacions iniciades acaben detectant tots els esglaons de les xarxes il·legals. D¿altra banda, en el decurs de la reunió també s¿han analitzat altres temes que afecten el sector com ara les polítiques iniciades pel DARP en matèria de qualitat alimentària, les dejeccions ramaderes, la possibilitat de modificar els contractes d¿integració, entre propietaris i ramaders, i els problemes derivats de l¿augment del preu del cereal que representa més d¿un 45% i que suposa un increment del cost de la producció de carn de vaquí. A la reunió també hi han assistit el director general de Producció Agrària del DARP, Salvador Puig, el President d¿ASOVAC a l¿Estat espanyol, Albert Juanola, i el president del Centre de Promoció de la Carn de Vedella de Catalunya (PROVEDELLA), Ricard Molins, entre d¿altres.

Informació relacionada