ESTADÍSTIQUES | 28/12/2020  Ruralcat

Publicades les fitxes estadístiques de la fruita fresca

El DARP ha publicat les dades històriques des del 1997 fins el 2019 de les superfícies i produccions de la fruita fresca a Catalunya.

pomes

Al 2019 hi ha un total de 45.154 hectàrees de conreu de fruita fresca a Catalunya

El Gabinet Tècnic publica una exhaustiva fitxa estadística de la fruita fresca, en què s’inclou informació històrica i actualitzada de dades físiques de superfícies, rendiments, produccions i el calendari anual desembre, collita i comercialització  del conjunt del sector i desagregades per als principals conreus. Igualment, es pot trobar informació de consum, enllaços amb les pàgines de preus, dades generals de l’agroindústria i detall del comerç exterior, tant en volum de diners, com en tones. Finalment, s’enllaça amb les pàgines web dels diversos segells de qualitat diferenciada de productes del mateix sector.

Es concret, es mostren les superfícies de conreus i producció de poma, pera, préssec, nectarina, cirera i guinda, pruna, i albercoc per demarcacions i comarques, que mostren que al 2019 hi ha un total de 45.154 hectàrees de conreu de fruita fresca a Catalunya i una producció total de 987.598 tones. També figura el rendiment per secà i regadiu, el calendari de floració, recol·lecció i comercialització, les dades històriques de consum de fruita, amb un volum de 166.210 milers de kg al 2019 i una mitjana de 23 kg per càpita, i de comerç exterior, on es reflecteix un volum d’exportacions de 542.703 tones al 2019 que generen 461,7 milions d’euros.

A les fitxes, en format Excel, es poden veure també les dades bàsiques de l’agroindústria a Catalunya, l’índex de preus en llotges i mercats i, finalment, les dades sobre la DOP Pera de Lleida i de la IGP Poma de Girona.

Aquest és l’informe destacat del darrer butlletí de Novetats Estadístiques que edita setmanalment el DARP amb l'objectiu de difondre les estadístiques elaborades pel Departament que han tingut sortida durant la setmana i també recull els documents de caire estadístic publicats per altres organismes i/o institucions nacionals i internacionals.

Font: DARP