AJUTS | 25/01/2021  Ruralcat

El DARP dona suport als ramaders amb els ajuts per a la millora dels processos productius i l'eficiència de l'activitat de petits escorxadors

Aquests ajuts, que s’han abonat a 14 escorxadors, formen part del pla per donar suport als petits escorxadors a fi de mantenir l’arrelament dels ramaders al territori i fomentar l’economia local.

Vaques i vedelles pasturant al Ripollès

Es tracta d’un ajut plurianual inclòs en un pla de suport a petits escorxadors de Catalunya

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha abonat els ajuts destinat a petits escorxadors d’ungulats domèstics per un import total de 87.496,31 euros. Un total de 14 escorxadors repartits pel territori rebran aquest suport econòmic que els permetrà fer inversions per promoure i fomentar la innovació, eficiència i competitivitat de les seves instal·lacions i donar continuïtat a la seva activitat.

L’objecte dels ajuts és donar suport als petits escorxadors que tenen compromesa la seva viabilitat, i fomentar la implantació de nous petits escorxadors que permetin la integració a la cadena agroalimentària amb menys riscos i més garanties per als productors ramaders mitjançant el suport econòmic a les inversions corresponents als escorxadors i les activitats connexes.

Es tracta d’un ajut plurianual inclòs en un pla de suport a petits escorxadors de Catalunya per fixar el sector ramader al territori, afavorir l’arrelament de la població al medi rural i desenvolupar cadenes de distribució curtes i mercats locals. Així, hi ha la convocatòria de l’any 2020, i hi haurà dues convocatòries més, en els pròxims dos anys, amb un pressupost previst de 600.000 euros per a l’any 2021 i 600.000 euros més per a l’any 2022.

Aquest any 2021, es preveu la publicació d’una nova convocatòria i hi haurà canvis en l’ordre d’ajuts per ampliar els possibles sol·licitants. La idea és poder incloure els petits escorxadors d’aus i lagomorfs, els establiments alimentaris destinats a especejament, manipulació, transformació, elaboració i emmagatzematge de carns fresques i els establiments de manipulació de caça i punts logístics de recollida de caça.

Font: DARP