Fruit.Net | 27/02/2015  DAAM/RuralCat

L'estratègia Fruit.Net es valida en més de 10.000 ha a Catalunya

Fruit.Net, és el programa de sanitat vegetal de Catalunya i pretén desenvolupar estratègies per al control de les plagues, les malalties i les fisiopaties que afecten a la poma, pera, préssec i cítrics, mitjançant una treball conjunt entre el DAAM, l'IRTA, Afrucat, les universitats i el propi sector fructícola català, essent el principal objectiu, optimitzar l'ús dels productes fitosanitaris i minimitzar la presència de residus a la fruita.

Unes cinquanta persones van participar a la Jornada de comitès tècnics Fruit.Net. Font: DAAM

Unes cinquanta persones van participar a la Jornada de comitès tècnics Fruit.Net. Font: DAAM

Per tal d’executar el programa, es disposa d’un comitè tècnic per a cada cultiu, on es dissenya l’estratègia de control Fruit.Net que s’aplicarà en cadascun dels cultius, així com també proposa les temàtiques principals del pla de recerca en base a les prioritats consensuades dins de cada comitè.

El passat dia 19 de febrer de 2015 va tenir lloc la Jornada de comitès tècnics Fruit.Net a l’Escola Agrària de Tàrrega, on hi varen participar unes 50 persones, tots membres del comitès tècnics Fruit.Net i de les empreses que col·laboren amb el programa. La Jornada va ser inaugurada per el Joan Gòdia, Subdirector General d’Agricultura, i posteriorment, Josep Maria Masses, Coordinador de Comunicació i Difusió Tecnològica del DAAM va presentar ‘El Dossier Tècnic: una eina per a la transmissió de coneixement’ i a continuació Ramon Torà, va presentar el Dossier Tècnic ‘Fenologia d’espècies llenyoses cultivades d’interès agrícola’, publicat al setembre del 2014.

En aquesta jornada es va fer una valoració general de la campanya 2014 i es va posar en comú els principals resultats obtinguts en aquesta campanya on es va validar l’estratègia Fruit.Net en més de 10.000 ha (ja que l’estratègia s’ha estès a totes les finques de les empreses participants de poma a Girona i de préssec a Lleida).

Durant el transcurs de la jornada també es va analitzar el funcionament de cadascun dels comitès tècnics i es van exposar les problemàtiques més importants que tenen que fer front els diferents comitès per tal de poder aportar d’una manera conjunta solucions a les mateixes.

Per més informació, consulteu l'apartat web de Fruit.Net, a RuralCat, on trobaràs tota la documentació tècnica generada pels diferents comitès tan pel que fa a estratègies com a estudis, activitats de divulgació, ponències, articles, dossiers tècnics, pòsters o notes de premsa. Aquest 2015 han publicat la Fitxa Tècnica núm.3 sobre els darrers Assaigs d’ajust de dosi de fitosanitaris en plantacions de perer i presseguer.

 

Informació relacionada