ESTUDIS | 26/02/2021  Ruralcat

Es publica l’informe del darrer trimestre de 2020 de l’Observatori de la vinya, el vi i el cava

En aquesta publicació es recull informació sobre la producció de raïm de la darrera campanya, es fa una anàlisi de la comercialització de les DO catalanes la campanya 2018/19, els preus del vi i el cava embotellat a desembre de 2020 i es detallen les conclusions obtingudes en el simposi Vins Vinents, organitzat per l’INCAVI i l’Associació Vinícola Catalana.

Raïm

La producció de raïm de la verema del 2020 ha tingut una caiguda del 27,6%

L’INCAVI, amb la col·laboració del CREDA–UPC–IRTA i del Gabinet Tècnic del DARP, ha publicat l’informe del 4t trimestre de 2020 de l’Observatori de la vinya el vi i el cava.

El contingut d’aquest informe s’estructura en quatre blocs ben diferenciats. En el primer bloc es fa un balanç de la producció de raïm de la verema del 2020, tancada recentment, en què se’n destaca la pèrdua de producció respecte de campanyes anteriors, amb una davallada del 27,6% respecte la campanya anterior, per efecte d’un extens atac virulent del míldiu.

El segon bloc analitza la comercialització del vi i del cava de les DO catalanes en la campanya 2018/19, amb un total de 2.617.453 hl, que suposa una caiguda de producte per segon any consecutiu.

El tercer bloc presenta els preus del vi i el cava embotellat en establiments comercials en el mes de desembre de 2020, en què els preus al consum s’incrementen respecte de l’any anterior, malgrat la davallada produïda en el darrer trimestre. Per finalitzar, es presenten les primeres conclusions del Simposi Vins Vinents, organitzat per l’INCAVI i l’Associació Vinícola Catalana, i centrat en els reptes de futur del sector.

Aquest és l’informe destacat del darrer butlletí de Novetats Estadístiques que edita setmanalment el DARP amb l'objectiu de difondre les estadístiques elaborades pel Departament que han tingut sortida durant la setmana i també recull els documents de caire estadístic publicats per altres organismes i/o institucions nacionals i internacionals.

Font: DARP