PROJECTES EUROPEUS | 08/03/2021  Ruralcat

El projecte europeu POCTEFA Transgrowth preveu posar en marxa les iniciatives per donar suport al sector de l’oli d’oliva a Catalunya

El passat dijous 4 de març va lloc la reunió virtual del Comitè de gestió que s’encarrega del seguiment i coordinació del projecte i que està format pels tres socis del projecte.

POCTEFA Transgrowth

L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra

El passat dijous 4 de març es va celebrar la primera reunió de l’any del comitè de gestió del projecte europeu POCTEFA Transgrowth. Entre els temes tractats a la reunió, es va fer un seguiment de les accions desenvolupades fins el moment, que són el desplegament de les activitats de comunicació com la posada a punt de la web del projecte, el vídeo explicatiu i altre material de difusió.

En aquest projecte, cadascun dels tres socis, la Cambra Agrícola dels Pirineus Orientals (França), el Departament de Desenvolupament Rural i Medi Ambient del govern de Navarra i el Departament d’Agricultura, donen suport a diferents produccions agroalimentàries amb potencial de creixement. A Catalunya, el sector que es vol impulsar és el de l’oli d’oliva. En aquest sentit, està previst recolzar noves iniciatives del sector de l’oli d’oliva, tot oferint col·laboració en l’elaboració del pla de negoci de la iniciativa, l’avaluació de la seva viabilitat i la recerca de finançament.

En breu es farà públic al web del projecte www.transgrowth.eu el qüestionari per poder seleccionar les empreses que tinguin alguna iniciativa i vulguin rebre suport per tirar-la endavant. Està prevista també una jornada de llançament de la captació d’interessats a rebre el suport del projecte, en l’àmbit del Pla d’acció de l’oli que actualment està desenvolupant el DARP. Els interessats a rebre informació sobre el projecte poden adreçar un correu a transgrowth.agricultura@gencat.cat.

El projecte POCTEFA Transgrowth està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Font: DARP

Informació relacionada