BIOECONOMIA | 15/03/2021  Ruralcat

La presentació del Congrés BIT 2022 dedicat a la bioeconomia es celebrarà el proper 24 de març en format online

El BIT 2022 neix amb l’objectiu d’impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient.

BIT 2022

El BIT vol impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques

La Jornada de Presentació del Congrés BIT 2022 es celebrarà el proper 24 de març a partir de les 10h i estarà dedicada a la bioeconomia, la innovació i la tecnologia. Es tracta d’un acte professional, tècnic i empresarial centrat en la bioeconomia i els sectors que l’envolten, i serveix per presentar el Congrés BIT 2022, un esdeveniment bianual amb dues seus (Vic i Lleida) que neix amb l’objectiu d’impulsar la transformació del sector primari promovent la incorporació d’estratègies empresarials i innovacions tecnològiques que permetin una producció d’aliments i bioproductes més eficient, saludable i respectuosa amb el medi ambient. 

L’acte serà gratuït en format online a través Youtube.  Per participar us heu d’inscriure des del següent enllaç: https://inscritum.com/detall/OC9WaWNmaXJlcw==/MzkzLzg=. El termini d’inscripció finalitza el 22 de març.

L’acte serà inaugurat per la Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà. La primera ponència “Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2021-2030” anirà a càrrec de Jaume Sió, Subdirector Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació. Seguidament, s’exposaran quatre casos pràctics. D’una banda, el projecte FERTIMANURE com a eina per a l’establiment d’una estratègia de bioeconomia circular a la Cooperativa Plana de Vic. També s’explicarà el cas “Dels subproductes al fertilitzant ecològic – un aposta per l’economia circular”, i el de la “Bioeconomia circular de base agropecuària: del problema individual a la solució col·lectiva” i, per últim, la “Mancomunitat: Gestió forestal, Bioeconomia, Desenvolupament Rural”. La jornada acabarà amb un torn obert de precs i preguntes.

Font: DARP 
El més llegit

L’Agenda Rural de Catalunya obre la fase de participació amb tallers temàtics del 18 de juny al 2 de juliol

La superfície vitícola es manté estable al 2021 amb un total de 57.250 hectàrees

El DACC obre una nova convocatòria d’ajuts als productors agraris per compensar la pèrdua d’ingressos per la Covid