AJUTS | 08/04/2021  Ruralcat

La FCRI crea el repositori en línia Compàs Emprèn amb tots els recursos sobre ajuts i inversió per a l’emprenedoria

Des de la Xarxa-i.cat de RuralCat es pot accedir de forma directa al repositori i també al Mapa de la Recerca en Ciències Agroalimentàries i la seva infografia (2017-2019).

Compàs Emprèn

El repositori inclou més de 200 oportunitats de finançament i inversió

La Xarxa-i.cat ha incorporat accessos directes a la nova plataforma Compàs Emprèn, un repositori en línia creat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) per donar suport a l’emprenedoria científica i tecnològica, que contribueix a enfortir l’ecosistema de recerca i innovació del nostre país.

El projecte, que compta amb la col·laboració de les nou universitats catalanes que formen part de la Xarxa d’Emprenedoria Universitària (XEU) i el suport d’IberCaja, consisteix en un repositori consultable en línia i de lliure accés que reuneix de forma àgil i senzilla tota aquella informació que permet impulsar els projectes emprenedors. Compàs Emprèn s’adreça tant als mateixos emprenedors com a tots els agents de l'àmbit de la recerca i la innovació que treballen i impulsen l'emprenedoria dels i de les estudiants i titulats universitaris, siguin graduats, màsters o doctorands.

El repositori, en continua actualització, inclou més de 200 oportunitats de finançament i inversió a través de convocatòries competitives d’ajuts, reptes i inversió i préstecs a nivell europeu, estatal i català, i també està obert a les empreses i entitats que tinguin convocatòries, programes o reptes competitius que requereixin talent i innovació, i desitgin donar-li la màxima difusió.

Des de la Xarxa-i.cat també es pot accedir al Mapa de la Recerca en Ciències Agroalimentàries a Catalunya 2017-2019, un informe elaborat per la FCRI, a petició del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que conté els indicadors d’anàlisi de la producció bibliogràfica al sector agroalimentari duta a terme a Catalunya entre els anys 2017 i 2019. L’informe inclou comparacions amb altres territoris, l’anàlisi territorial, sectorial, institucional i per camps de recerca a Catalunya, així com la col·laboració internacional a Catalunya i entre comunitats autònomes. Cal destacar que el sector agroalimentari representa el 19,2% del total de producció científica a Catalunya, generant 9.510 documents de ciències agroalimentàries des del 2017 al 2019, dels quals 606 són de ciència i tecnologia alimentària, 249 relacionats amb l’agricultura, lactis i ciència animal, 203 especialitzats en silvicultura i 158 sobre pesca.

Aquest estudi confirma que la recerca en ciències agroalimentàries a Catalunya és molt activa, que la mitjana de les seves publicacions obtenen l’impacte superior a la mitjana de referència mundial, i que assoleix fites destacables d’excel·lència, amb elevades taxes de col·laboració internacional.

Font: FCRI