REG | 09/04/2015  DAAM/RuralCat

Gran participació a la tercera trobada de comunitats de regants

El canvi climàtic, la fiscalitat a les comunitats de regants i les novetats en tributació que han entrat en vigor aquest 2015 han centrat les ponències de la trobada a Gandesa. L'Associació Catalana de Comunitats de Regants va celebrar la seva primera assemblea durant la jornada.

Un instant de la trobada de regants. Font: DAAM

Un instant de la trobada de regants. Font: DAAM

L’Oficina del Regant (EA de Tàrrega) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), juntament amb l’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR), han organitzat la Tercera Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya al Celler Cooperatiu de Gandesa.

Aquesta jornada organitzada el passat 27 de març ha constat de dues parts. Una primera part amb dues ponències, una sobre com el canvi climàtic pot influir sobre la disponibilitat d’aigua als regadius i com evolucionarà l’increment de temperatura en el canvi del clima i la distribució dels cultius a càrrec del doctor Javier Martin, climatòleg i catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona; i una altra sobre la fiscalitat a les comunitats de regants i els canvis tributaris que han entrat en vigor aquest 2015 i com s’hi poden acollir les comunitats de regants i els regants, a càrrec de Jordi Solé, cap de la Unitat Regional d’Inspecció de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària. A més, ha fet un repàs de totes les responsabilitats fiscals que tenen les comunitats de regants segons la seva organització, serveis i grandària.

La segona part ha estat la primera assemblea d’ACATCOR, que ha repassat la memòria i el pla d’actuació, i on s’han aprovat esmenes, s’han recollit precs i paraules de les persones assistents i s’han aprovat els punts pertinents.

Una vegada acabada l’assemblea, hi ha hagut un dinar de germanor en les instal·lacions mateixes del Celler Cooperatiu de Gandesa per gentilesa de la Comunitat de Regants de la Zona Oriental de la Terra Alta (REGZOTA).

Aquesta jornada ha comptat amb la presència d’unes 140 persones, per a les quals aquesta reunió ja és un referent anual per compartir sinergies i problemàtiques i ajudar a la millora de la gestió del dia a dia.