OLI | 14/05/2021  Ruralcat

La Cooperativa de Sant Isidre de Juncosa, premiada pel seu oli ‘Les Cabanes’

L’oli d’oliva verge extra ha estat recentment premiat en el Concurs Internacional Mario Salinas i en el Japan Olive Oil Prize 2021.

L'oli Les Cabanes, multipremiat

L’oli d’oliva verge extra Les Cabanes de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha guanyat el tercer premi en la categoria “Fruitat madur” en el Concurs Internacional d’Olis d’oliva verges extra 2021 Mario Salinas, organitzat pel Consell Oleícola Internacional (COI).

Els premis Mario Salinas són el reconeixement mundial de referència a la qualitat dels olis d’oliva verge extra. El seu objectiu principal és seleccionar, entre els olis d’oliva verge extra participants d’arreu del món, aquells que presenten les característiques organolèptiques màximes en cada una de les categories establertes a les bases. A l’edició d’engany  es van presentar un total de 131 olis de tot el món a concurs, dels quals 76 eren espanyols.  

Amb aquest reconeixement, l’oli Les Cabanes ja suma 17 premis en els darrers tres anys. Fa unes setmanes va ser guanyador de la medalla d’or al concurs Dubai Olive Oil Competition Early Harvest, i recentment ha  obtingut  també el premi absolut (best in class) dins la categoria “Monovarietals” al Japan Olive Oil Prize de Tokyo 2021. A més, l’any 2020 l’oli va acabar en la setena posició dels olis més premiats en el World Ranquing Extra Virgin Olive Oils, en oliva arbequina.

Des de l'any 2011 la Cooperativa disposa d'un nou molí, totalment ampliat i renovat amb la maquinària més avançada per oferir màxima seguretat i més eficàcia al procés d'obtenció i elaboració de l'oli d'oliva verge extra Les Cabanes.

Les Cabanes és un producte 100% natural d'oliva arbequina, sense barreges amb altres varietats d'oliva, i de producció pròpia, obtingut directament per extracció en fred d'olives arbequines de Juncosa de les Garrigues. Aquest producte és molt apreciat per la seva puresa i qualitat.

L’oli Les Cabanes rep el suport del DARP i l’IRTA mitjançant el seu Programa de millora de la qualitat dels olis catalans.

Font: DARP

Informació relacionada