ALIMENTACIÓ | 22/05/2015  RuralCat

Tot a punt per a la III edició de la Setmana Bio

La Setmana Bio, que enguany se celebra del 29 de maig al 7 de juny, compta amb més de 175 activitats programades arreu del territori català. Durant aquests dies, hi haurà xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, menús especials a restaurants...

Aquesta iniciativa té com a objectiu agrupar diverses actuacions amb la finalitat de promoure i donar a conèixer la producció i l’alimentació ecològiques i difondre-les i promocionar-les a Catalunya sota un paraigua comú, tal i com es fa Itàlia (Primavera Bio) o França (Printemps Bio).

 

La producció agroalimentària ecològica a Catalunya es manté a l’alça

 

Les darreres dades presentades pel DAAM, corresponents al 2014, confirmen la bona salut del sector ecològic català, amb creixement dels operadors inscrits al sistema de producció ecològica, de la superfície, de les explotacions ramaderes i de les activitats d’elaboració, importació i comercialització.

Concretament, pel que fa a producció agroalimentària ecològica a Catalunya, l’any 2014 es va caracteritzat per l’augment de productors vegetals i ramaders, al voltant del 10%.

Pel que fa a les superfícies de cultius, ha destacat el creixement espectacular que han experimentat els cultius de vinya, amb un increment de gairebé el 22%, i de fruits secs i hortalisses, amb un augment del 14%.

En ramaderia, cal subratllar l’augment de tots els tipus d’orientacions, entre un 10% i un 20%, destacant els creixements espectaculars en les relacionades amb l’avicultura, tant de carn (65%) com d’ous (50%).

Les activitats industrials tan bé s’han disparat i 2014 va ser un any de rècord pel que fa a aquest indicador, amb un creixement del 34%. La comercialització ha augmentat un 68%, i l’emmagatzematge, un 43%. Altres activitats d’elaboració també han crescut com de costum en els darrers anys, com els cellers (24%) o els molins d’oli (23%).

D’altra banda, el creixement de facturacions del darrer exercici econòmic comptabilitzat (2013) va ser del 38,26%, arribant als 210 milions d’euros de volum facturat. I val a dir també que els operadors elaboradors representen el 82% d’aquesta xifra.

 

La Setmana Bio ofereix activitats per a tots els públics

 

Durant la Setmana Bio hi ha organitzades més de 175 activitats arreu de Catalunya. Aquestes activitats són diverses i variades, des de xerrades divulgatives i tècniques o pel·lícules documentals a tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, menús especials a restaurants o fires i mercats.

Si vols més informació, pots consultar el web de la SetmanaBio i la seva Agenda d’activitats.

 
 

Informació relacionada