INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 17/06/2021  Ruralcat

El cadeCAT inicia la fase d’inspeccions als operadors minoristes de fruita i llet

Durant la primera fase de control s’han fet controls a sis operadors, inclosos alguns dels grans distribuïdors espanyols, on s’ha comprovat el compliment de la Llei 12/2013.

Durant la primera fase de control s’han fet controls a sis operadors, inclosos alguns dels grans distribuïdors espanyols

El CadeCAT (Cadena Alimentària de Catalunya), la unitat del Servei d’indústries i Comercialització Agroalimentàries de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha iniciat la segona fase del Pla de Control de la Llei 12/2013, de mesures per la millora del funcionament de la cadena alimentària, en la baula de la distribució. Aquest control es centrarà en inspeccions als proveïdors dels operadors minoristes de poma i pera, préssec i nectarina, taronja, mandarines i clementines, i llet fresca i llet UHT, controlats a la primera fase.

Durant la primera fase de control s’han fet controls a sis operadors, inclosos alguns dels grans distribuïdors espanyols, on s’ha comprovat el compliment de la Llei 12/2013. En concret, s’analitzen els contractes de compravenda amb els proveïdors, on s’avalua que contingui tots els elements obligats segons la llei, així com els terminis de pagament regulats per la Llei 15/2010, per la qual s’estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials. Així mateix, es controla l’existència de pràctiques comercials abusives, ja sigui en els clàusules o detectada a partir de la documentació presentada pels operadors

En la fase que comença ara s’aplicarà el control pels mateixos grups de productes i es mostrejaran un conjunt d’operacions de compra a proveïdors i de venda a clients , de forma que es podrà disposar de controls per aquests productes en totes les baules de la cadena alimentària, des de la producció primària fins al minorista.

Podeu trobar més informació sobre el CadeCat a l’enllaç següent: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/alimentacio/cadena-alimentaria/control-contractes-alimentaris/.

Font: DACC 

Informació relacionada