ESTADÍSTIQUES | 28/06/2021  Ruralcat

Es publiquen les dades de la producció de llet de vaca de l’any 2020

Catalunya té una producció de 750.269 milers de litres de llet, segons les dades de la producció de l’any 2020 que ha publicat el Departament d’Acció Climàtica.

Per províncies, Lleida lidera la producció catalana, amb 288.707 milers de litres

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat les dades de producció de llet de vaca a Catalunya durant l’any 2020, que suma  750.269 milers de litres. Aquesta estadística aglutina la llet produïda a Catalunya, diferenciada per demarcacions provincials, de la llet que ha estat comprada per les indústries (primers compradors), i també la llet consumida o transformada en productes lactis a l’explotació o de venda directa al consumidor final a l’explotació mateixa.

Per províncies, Lleida lidera la producció catalana, amb 288.707 milers de litres, seguit de Girona, amb 256.701 milers de litres i Barcelona, amb 204.861. Lleida també encapçala la llista amb nombre de granges i en la capacitat productiva d’aquestes granges, tal com es pot veure en el mapa de distribució de Catalunya.

Aquest és l’informe destacat del darrer butlletí de Novetats Estadístiques que edita setmanalment el DACC amb l'objectiu de difondre les estadístiques elaborades pel Departament que han tingut sortida durant la setmana i també recull els documents de caire estadístic publicats per altres organismes i/o institucions nacionals i internacionals.

Font: DACC