AJUTS | 28/06/2021  Ruralcat

Atorgats més de 895.000 euros addicionals en ajuts a la diversificació agrària de la convocatòria 2020

L’objectiu dels ajuts de CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.

En aquesta convocatòria s’han pogut resoldre favorablement gairebé el doble de sol·licituds d’anys anteriors

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural suma als 18 projectes de diversificació aprovats i vigents, uns altres 12 més. En total, dins de la convocatòria corresponent al Contracte Global d’Explotació (CGE) 2020, haurà donat suport a 30 explotacions agràries, mitjançant ajuts a inversions en activitats complementàries que permeten diversificar els seus ingressos i millorar la viabilitat. L’import total d’ajut atorgat ascendeix a 2.068.474 euros, el que representa un volum d’inversió de gairebé 5,2 milions d’euros.

Aquest segon grup d’expedients aprovats suposa un import d’ajut de 895.568 euros, i una inversió de 2.238.922 euros.

Amb aquesta línia d'ajuts es pretén promoure activitats que possibilitin rendes complementàries a les explotacions agràries, de tal forma que es dóna suport a inversions per a la diversificació econòmica de les explotacions agràries amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament i la creació de llocs de treball, així com incrementar les rendes dels agricultors i agricultores, per tal que mantinguin l’activitat agrària en el territori.

En aquesta convocatòria s’han pogut resoldre favorablement gairebé el doble de sol·licituds d’anys anteriors, i amb un ventall més ampli d’inversions auxiliades. La localització de les activitats auxiliades és principalment la Catalunya central, en tots els àmbits (nombre d’expedients, i imports invertits i subvencionats).

Per a més informació, i mapes de distribució: http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210625_darp-resol-favorable-ajuts-diversificacio-cge-2020_segon.

L’ajut per a la diversificació agrària s’emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural PDR.cat2020 i són cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Font: DACC

Informació relacionada