AJUTS | 15/07/2021  Ruralcat

Es convoquen els ajuts per a les explotacions agràries d'olivera afectades pel temporal Filomena de gener de 2021

L’objectiu d’aquests ajuts és la recuperació del potencial productiu de les explotacions agràries amb conreus d'olivera afectades per l’esmentat temporal.

El termini de presentació de sol·licituds és del 15 al 30 de juliol, ambdós inclosos

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha convocat els ajuts de minimis per a les explotacions agràries d’olivera afectades pel temporal Filomena dels dies 9 i 10 gener de 2021. El termini de presentació de sol·licituds és del 15 al 30 de juliol, ambdós inclosos.

L’objectiu d’aquests ajuts és la recuperació del potencial productiu de les explotacions agràries amb conreus d'olivera afectades per l’esmentat temporal per a garantir-ne la seva viabilitat.

Aquests ajuts s’inscriuen en les mesures urgents impulsades pel Govern català per a pal·liar els danys ocasionats pel temporal Filomena amb una dotació pressupostaria de 4.800.000 euros, a càrrec dels pressupostos del Departament per a l'any 2021.

Els ajuts consisteixen a compensar les despeses de realització d'actuacions per a la restitució del potencial productiu de les oliveres amb uns imports màxims per hectàrea afectada en funció del tipus d’explotació i grau d’afectació.

A més d’aquesta sol·licitud, i dins del termini establert en la convocatòria, és necessari que els sol·licitants realitzin el tràmit DUN 701-Declaració per l’ajut a la recuperació del potencial productiu d’oliveres afectades pel temporal Filomena, amb la relació de recintes afectats i el grau d’afectació. La realització de l'esmentat tràmit a l'aplicació DUN podrà fer-se abans i/o després de la presentació del formulari de sol·licitud. Aquest tràmit ja està disponible des de dilluns 12 de juliol fins al proper 4 d’agost.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210714_nota_convocatoria_ajuts_filomena.

Font: DACC

Informació relacionada