AJUTS | 18/08/2021  Ruralcat

Convocatòria d’ajuts a plans d’innovació i sostenibilitat a la indústria manufacturera

Els ajuts estan destinats a plans d’innovació i sostenibilitat que puguin englobar projectes de recerca i desenvolupament, d’innovació en matèria d’organització i processos, així com inversions amb caràcter innovador adreçades a la protecció del medi ambient, la millora de l’eficiència energètica o a les energies renovables.

El pressupost total és de 94 milions d’euros i la data límit per a participar és el 26 d’agost de 2021

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) ha publicat la convocatòria de concessió d’ajuts a plans d’innovació i sostenibilitat en l’àmbit de la indústria manufacturera. En concret, els ajuts estan destinats a plans d’innovació i sostenibilitat que puguin englobar projectes de recerca i desenvolupament, d’innovació en matèria d’organització i processos, així com inversions amb caràcter innovador adreçades a la protecció del medi ambient, la millora de l’eficiència energètica o a les energies renovables, que contribueixin a la millora de la sostenibilitat de les empreses industrials. 

Poden ser beneficiàries dels ajuts les societats amb personalitat jurídica pròpia que desenvolupin una activitat industrial com a mínim durant un període de tres anys des de la data límit de sol·licitud i que no formin part del sector públic.   

Els projectes objecte dels ajuts estaran destinats a la Línia de Recerca, Desenvolupament i Innovació o la Línia d’Innovació en Sostenibilitat i Eficiència Energètica amb les prioritats temàtiques d’economia circular i ecoinnovació aplicades a la millora de les cadenes de valor; descarbonització, eficiència energètica, noves fonts d’energia renovable i reducció d’emissions contaminants; i innovació en processos de qualitat i seguretat. 

Les actuacions finançades hauran d’executar-se des de l’endemà de la presentació de la sol·licitud fins a un termini màxim de 24 mesos comptats des de la data de resolució de la concessió.  

El pressupost mínim de conceptes finançables per a cada projecte inclòs en un pla d’innovació serà de 50.000 euros i el pressupost mínim de cada pla serà de 150.000 euros. El pressupost total és de 94 milions d’euros i la data límit per a participar és el 26 d’agost de 2021.

La convocatòria s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Component 12 Política Industrial Espanya 2030, Inversió 2 Programa d’impuls a la competitivitat i sostenibilitat industrial, està finançada amb fons europeus provinents del Next Generation EU.   

Font: Departament d'Acció Exterior i Govern Obert