A VALÈNCIA | 02/02/2003  Ruralcat

Reunió dels responsables d¿Agricultura de les administracions autonòmiques i central

En la trobada es tractarà sobre l¿informe de situació de la proposta relativa a la revisió a mig termini de la Política Agrària Comuna (PAC) i de la distribució territorial de recursos pels plans i programes conjunts a aplicar entre l¿Estat i les Comunitats Autònomes corresponents a diverses línies per a l¿exercici 2003.

La Conferencia Sectorial d¿Agricultura, Desenvolupament Rural i Pesca es celebra des de les 10 d¿aquest matí a València, concretament a la seu del Palau de la Generalitat Valenciana, sota la presidència del ministre d¿Agricultura, Pesca i Alimentació, Miguel Arias Cañete, i amb la presència de tots els consellers dels governs autonòmics d¿aquests sectors, a excepció del de Navarra, Ignacio Martínez Alfaro. Aprofitant que la trobada es fa València, el conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, Josep Grau Grau, i la consellera d¿Agricultura de València, Maria Àngels Ramon Llin, plantejaran al titular del MAPA la necessitat que l¿Administració Comunitària reconegui les singularitats pròpies de les produccions d¿arròs de Catalunya i València que es troben en zones humides. D¿altra banda, pel que fa al sector de la pesca es farà un repàs de l¿estat actual del programa IFOP i de la seva dotació pressupostària per modernitzar el sector. En aquest sentit, el conseller Grau defensarà la necessitat de mantenir els ajuts a les vedes biològiques, una de les actuacions clares per el manteniment dels recursos pesquers.
El més llegit

S’amplien els terminis de presentació de la sol·licitud única i els ajuts associats al contracte global d’explotació fins el 31 de maig

El projecte LIFE AGRICLOSE es suma a la Setmana Internacional del Compost (ICAW)

El DARP actualitza els principals indicadors del sector agrícola de la campanya 2020