REFORMA PAC | 20/01/2003  Ruralcat

La Generalitat estudia la nova proposta de l'Executiu comunitari

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, va assenyalar que el Govern català es pronunciarà en pocs dies sobre la nova proposta de Reforma Política Agrària Comuna plantejada per la Comissió Europea. Pel que fa a la Política Pesquera, Grau va afirmar que la Unió Europea es contradiu.

El conseller Grau, en un moment de la reunió del C

El conseller Grau va assistir a la reunió convocada pel MAPA. FOTO: DARP

Grau va fer aquestes declaracions després d¿assistir ahir a Madrid al Consejo Consultivo de Política Agrícola y Pesquera para asuntos comunitarios. En aquesta reunió, prèvia al Consell de Ministres de la UE, el ministre d¿Agricultura, Pesca i Alimentació, Miguel Arias, va lliurar a tots els seus homòlegs dels governs autonòmics la nova proposta de l¿Executiu comunitari de Reforma de la PAC. Pel que fa al desenvolupament parcial de la proposta de Reforma de la Política Pesquera aprovada per la Comissió, en els àmbits de la protecció del medi ambient, aqüicultura i acords amb tercers països, el responsable de l¿Administració agrària i pesquera de Catalunya va acusar la Unió Europea de fer una política contradictòria dins la mateixa proposta, ja que defensa la preservació dels recursos marins i alhora retalla els recursos que s¿han de destinar a les vedes biològiques que realitzen els pescadors. Segons Grau, la Comissió no té en compte el sector ni l¿esforç que aquest ha fet en aquests últims anys en l¿aplicació del programa IFOP (Instrument Financer d¿Orientació Pesquera). El responsable del DARP va defensar la política portada a terme a Catalunya pel què fa als horaris de pesca, les vedes biològiques i la preservació dels fons i les espècies marines, mitjançant la instal·lació d¿esculls artificials. Grau va aprofitar la reunió per analitzar conjuntament amb el seu homòleg asturià, Santiago Menéndez de Luarca, el treball que realitzen els tres vaixells cedits pel Govern de la Generalitat i que estan treballant davant les costes asturianes. En aquest sentit, ambdós consellers van coincidir en valorar positivament la tasca que estan realitzant els vaixells per recollir el fuel que vessa del petroler ¿Prestige¿ i que actualment està amenaçant les costes cantàbriques. Així mateix, el conseller Grau va agrair a Menéndez de Luarca el tracte que el Govern d¿Astúries està donant a la tripulació dels vaixells, els quals han transmès la seva satisfacció en poder sentir-se útils des que van arribar al port de Gijón.
El més llegit

L’ICEA i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen el Cicle de jornades 'L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya'

El proper dilluns 12 d’abril s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El Departament d'Agricultura completa el pagament dels ajuts associats agrícoles de la PAC 2020