PROTESTA AL CARRER | 19/01/2003  Ruralcat

Ecologistes i pagesos, contra els falsos ¿bio¿

Un centenar d¿agricultors, ramaders, ecologistes i consumidors es van manifestar dissabte passat pel centre de Barcelona per reclamar el correcte etiquetat dels productes ecològics i biològics. Durant l¿acte, van oferir una degustació d¿oli d¿oliva, fresons, pomes, ametlles, avellanes, sucs de fruita i productes ecològics.

Els manifestants també van donar als consumidors un llistat amb una trentena de productes que es venen a supermercats i botigues com a productes biològics, malgrat que no procedeixen de l¿agricultura ecològica. Entre ells figuren derivats lactis, pernil de York, formatges, gelats, galetes, olis d¿oliva, carns i llet de vaca. El responsable d¿agricultura i ramaderia ecològica del sindicat agrari Unió de Pagesos, Joan Josep Nogués, va explicar a EFE que la normativa europea protegeix la denominació ¿bio¿ com a producte procedent de mètodes més respectuosos amb el medi ambient i el benestar animal i sense additius químics. Nogués va comentar que un decreto dictat pel Ministeri d¿Agricultura fa un any ¿desprotegia¿ el terme ¿bio¿, motiu pel qual Espanya ha estat denunciada en aquest sentit pel Tribunal Europeu de Justícia. Els manifestants van exhibir pancartes on es podia llegir "Que no ens enganyin! BIO només pels productes ecològics". Unió de Pagesos va advertir que els productes ecològics han de portar el segell del Consell Regulador de cada comunitat autònoma que, en el cas català, és el del Consell Català de Producció Agrària Ecològica. L¿acció reivindicativa tenia el suport de l¿Assemblea d¿Entitats Ecologistes de Catalunya (AEEC) i s¿afegeix a la campanya que realitza a Espanya la Coordinadora d¿Organitzacions d¿Agricultores i Ramaders (COAG). S¿han fet concentracions d¿aquest tipus a al tres ciutat de l¿Estat com València, Madrid i Sevilla.
El més llegit

L’ICEA i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen el Cicle de jornades 'L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya'

El proper dilluns 12 d’abril s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El Departament d'Agricultura completa el pagament dels ajuts associats agrícoles de la PAC 2020