PRESENTACIÓ DE RURALCAT | 15/01/2003  Ruralcat

Grau: "El sector agrari no ha d'estar al marge de les noves tecnologies"

El conseller d'Agricultura, Josep Grau va manifestar en la presentació de RuralCat, que "el sector agrari no ha d'estar al marge de les noves tecnologies i en un país on produïm de tot, només ens pot salvar si practiquem la innovació, qualitat i especialització". Grau també va recordar que "el sector agroindustrial té un pes molt important en l'economia catalana i és la primera indústria de Catalunya" .

Xavier Coll, Josep Grau i Gabriel Ferraté

Acte de presentació de RuralCat

La presentació de RuralCat, feta dijous 16 de gener, va ser presidida per Grau i pel rector de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Gabriel Ferraté. Al seu torn, Ferraté, rector de la Universitat Oberta de Catalunya, va destacar la importància d'aquest portal virtual, pioner a l'Estat Espanyol, i va assenyalar que és un producte amb molt de futur". El projecte RuralCat és el més ampli d¿aquesta temàtica a l¿Estat espanyol. S¿ha format a partir de la iniciativa del departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca amb la col·laboració del grup de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), pretén beneficiar el món rural de Catalunya amb les potencialitats que suposen les noves tecnologies de la comunicació i la informació (TIC) en aquest entorn. El portal RuralCat té com a finalitats fer arribar informació útil per als agricultors, ramaders i les indústries agràries d¿arreu del territori amb rapidesa i efectivitat, propiciar la formació i l¿intercanvi de coneixements i experiències entre tots els agents del sector. En aquest sentit Grau va recordar que és molt important el diàleg entre les diferents organitzacions, ja que esdevenen entitats col·laboradores amb l'Administració, i per tant en aquest portal hi tenen cabuda, atesa la seva gestió". El projecte té com a objectiu ajudar a crear un nou canal que permeti la comercialització àgil de productes i serveis, i fer arribar informació als consumidors intermitjos i finals sobre l¿origen i la qualitat dels productes. RuralCat conté un portal informatiu, una pàgina web amb serveis pensats per al món rural i agroalimentari de Catalunya i un sistema que permet vehicular, a través de la xarxa, la formació continuada que imparteix el DARP. A més, RuralCat, gràcies a la vinculació del projecte amb el grup UOC permet que els seus usuaris accedeixin a potents eines de comunicació, com el correu electrònic, els xats i els fòrums. A més, RuralCat pretén ser sobretot un conjunt de comunitats virtuals on grups de persones amb interessos comuns (ramaders, agricultors, estudiants, professionals de l¿assessorament, etc.) puguin intercanviar informació, documentació i fomentar la relació utilitzant les eines de comunicació amb una total autonomia dins del grup de treball. A l'acte, a més del conseller i el rector, hi va assistir, Xavier Coll, director general de producció agrària i innovació rural i Josep Tarragó, director general de l'IRTA.
El més llegit

L’ICEA i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen el Cicle de jornades 'L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya'

El proper dilluns 12 d’abril s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El Departament d'Agricultura completa el pagament dels ajuts associats agrícoles de la PAC 2020