MEDI AMBIENT | 14/01/2003  Ruralcat

Els vaixells enviats per la Generalitat recolliran fuel al mar Cantàbric

Les tres embarcacions, davant la controvèrsia política que havia generat l¿ajuda oferta a Galícia pel Govern català, treballaran en una altra de les zones afectades per l¿enfonsament del Prestige. Artur Mas va pactar la mesura amb Mariano Rajoy, Rodolfo Martín Villa i Vicente Alberto Álvarez.

El conseller en cap, Artur Mas, va anunciar ahir per la tarda que la Generalitat enviaria al mar Cantàbric els tres vaixells que va contractar per ajudar a les tasques de recollida del fuel del Prestige. Aquesta zona és una de les afectades per les taques de fueloil que va vessar el petrolier enfonsat. El Govern va prendre aquesta decisió després de les converses mantingudes al llarg del dia amb el vicepresident primer del govern espanyol, Mariano Rajoy, el president d¿Astúries, Vicente Alberto Álvarez, i el responsable del comissionat per a la crisi del Prestige, Rodolfo Martín Villa. En unes declaracions als periodistes, Artur Mas va lamentar la controvèrsia política que els últims dies ha generat l¿ajuda oferta per la Generalitat de Catalunya a Galícia. Al mateix temps, Mas va insistir en la voluntat de col·laboració del Govern. El conseller en cap va dir que ¿no volem burxar més perquè hi hauria més picabaralles, hem assistit atònits a l¿espectacle dels últims dies però remenant-ho no hi guanyarem¿. Artur Mas va afegir que ¿ens hauria agradat que els vaixells treballessin a Galícia però no ha pogut ser, també ens hauria agradat que haguessin pogut treballar abans, però finalment seran útils perquè volem que la finalitat que vam impulsar es compleixi¿. Els tres vaixells contractats per la Generalitat estan dotats de tots els mecanismes necessaris per recollir fuel i utilitzaran per primera vegada en aquesta crisi una tàctica de moviment de vaixells i recollida de líquid en alta mar.
El més llegit

L’ICEA i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen el Cicle de jornades 'L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya'

El proper dilluns 12 d’abril s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El Departament d'Agricultura completa el pagament dels ajuts associats agrícoles de la PAC 2020