SANITAT VEGETAL | 29/10/2021  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de novembre

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Atac de septòria en fulles d’api

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perer), fruita seca (noguer, ametller, avellaner), cítrics, vinya i olivera.

Cultius hortícoles: carxofa, col i coliflor, enciam, tomàquet, pebrot, ceba, calçot, porro, fava, api i julivert, carbassó i maduixa.

Cultius d’espais verds: forestals (boix, pi), parcs i jardins (castanyer d’Índies, palmera, rosàcies, xiprers i ornamentals), fruiters i arbustos ornamentals.

Cultius extensius: arròs, cereals, ordi, panís, alfals i colza.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

Font: Oficina de Sanitat Vegetal